<!–

–>

Funeralii la Genova

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Potrivit presei italiene, în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost găsită maşina unei familii, în care se aflau un cuplu şi o fetiţă de 9 ani.

Într-o sală imensă a Parcului expoziţional din Genova, transformată într-o capelă plină cu lumânări, au fost așezate 18 sicrie, între care unul alb, al unui copil de 8 ani. Fiecare sicriu este acoperit cu flori și are alături numele sau fotografia victimei.

Arhiepiscopul de Genova, Angelo Bagnasco, cel care a oficiat slujba religioasă, şi-a exprimat “tot respectul pentru cei care au ales să nu vrea funeralii naţionale”.

“Nu trebuie să murim din cauza neglijenţei, a nepăsării, a iresponsabilităţii, superficialităţii şi birocrației”, a subliniat vineri și Arhiepiscopul de Napoli, cardinalul Crescenzio Sepe, în timpul unei slujbe religioase pentru comemorarea a 4 tineri.

Sâmbătă, drapelele au fost coborâte în bernă în Italia.

La reluarea campionatului de fotbal, în acest weekend, jucătorii vor păstra un minut de reculegere şi vor purta o brasardă neagră. Meciurile celor două echipe din Genova – Sampdoria şi Genova – au fost amânate.

Vineri, guvernul italian a anunţat că procedura de revocare a concesiunii tronsonului pe care se afla podul respectiv din Genova a fost declanşată oficial, printr-un mesaj trimis concesionarului Autostrade per Italia.

Într-un comunicat publicat în cursul serii, şeful guvernului, Giuseppe Conte, a precizat că societatea concesionară are la dispoziţie 15 zile pentru a contesta decizia.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-253.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-253-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Funeralii la Genova ...