Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat sâmbătă că românul rănit în urma prăbușirii podului rutier Morandi de la Genova (Italia) a murit.

“Cetățeanul român rănit în urma prăbușirii viaductului Morandi a încetat din viață în cursul acestei zile. Decesul a fost notificat de către medici atât familiei, cât și reprezentanților Consulatului General al României la Torino aflați la spital. Reprezentanții echipei consulare sunt în contact cu familia cetățeanului român și acordă asistența consulară necesară în astfel de situații, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsuflețit și a certificatului de deces. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente extrem de dificile”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Românul fusese internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova.

Agenția de presă italiană ANSA a transmis sâmbătă că bilanțul de peste 40 de morți este încă neoficial.

Autoritățile italiene au declarat sâmbătă zi de doliu național în Italia, în timp ce la Genova au loc funeralii oficiale ale multora dintre victimele tragediei, întrucât multe familii au decis să boicoteze evenimentul și să-și îngroape morții în mod privat.

Podul Morandi s-a prăbușit marți în timpul unei furtuni, mai mult de 30 de mașini căzând în gol de la o înălțime de 45 de metri.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv