Lideri de pe întreg mapamondul l-au elogiat pe Kofi Annan, fost secretar general al ONU și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, care a decedat sâmbătă la vârsta de 80 de ani, informează agenția de știri Reuters.

“Kofi Annan a fost o forță călăuzitoare pentru bine. În aceste vremuri dificile și turbulente, moștenirea sa ca un campion global al păcii va rămâne o adevărată inspirație pentru noi toți”, afirmă António Guterres, actualul secretar general al ONU, într-un mesaj pe Twitter.

“Mulți ani ai vieții acestui om remarcabil și mare politician au fost dedicați serviciului Națiunilor Unite. Conducând ONU într-un moment dificil, a făcut o treabă grozavă în privința realizării scopurilor și obiectivelor organizației, consolidând rolul central al acesteia în relațiile internaționale”, a transmis președintele Rusiei, Vladimir Putin.

“Un mare lider și reformator al ONU, a avut o contribuție uriașă la transformarea lumii pe care a părăsit-o într-un loc mai bun decât cum era atunci când s-a născut”, a comunicat Theresa May, premierul Marii Britanii.

“Franța îi aduce un omagiu. Niciodată nu vom uita abordarea sa fermă și calmă, nici tăria angajamentelor sale”, a transmis președintele Franței, Emmanuel Macron.

Fostul președinte american Barack Obama l-a elogiat pe fostul secretar general al ONU, spunând că Annan “nu s-a oprit niciodată din căutarea unei lumi mai bune”.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv