Protestatari violenți au aruncat o substanță cu miros urât, cel mai probabil acid butiric, în timpul vizitei cancelarului german, Angela Merkel, în orașul Dresda, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate germane citate de site-ul RP-online.de și de revista Bild.

Aproximativ 300 de simpatizanți ai mișcării Pegida (Patrioți Europeni contra Islamizării Occidentului, extremă-dreapta) și ai formațiunii Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) au protestat în fața Parlamentului regional din orașul Dresda, capitala landului Saxonia. Manifestanții au cerut demisia cancalerului Germaniei.

Cu puțin timp înainte de venirea coloanei oficiale, indivizi rămași neidentificați au aruncat fiole cu o substanță urât mirositoare, au declarat surse din cadrul serviciiilor de securitate germane. Potrivit surselor citate, substanța este acid butiric și s-a evaporat rapid. Poliția germană a inițiat o investigație privind tentativă de atac.

„Criticile sunt binevenite, dar ne aduc și preocupări”, a comentat Angela Merkel, subliniind că depune eforturi pentru repatrierea unor imigranți extracomunitari. „Este clar că situația din anul 2015 nu trebuie să se repete și că nu se va repeta”, a spus Merkel.

Peste un milion de imigranți extracomunitari au ajuns în Germania în anul 2015.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv