Gara din Brașov va arăta altfel. În Anul Centenarului faţada principală va purta culorile drapelului României. Orașul de la poalele Tâmpei a fost și este un nod principal de cale ferată care leagă toate provinciile istorice. În 1918, trenul cu care a fost dus la București actul Marii Uniri, de la Alba Iulia, a oprit şi în Brașov.

<!–

–>

#eusuntromania O gară pentru Centenar

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Actuala gară din Brașov a fost inaugurată în anul 1962,  iar recent a început renovarea acoperişului şi refacerea instalaţiilor de iluminat.

Regionala CFR Braşov vrea însă ca noua faţă a gării să celebreze şi Centenarul Marii Unirii aşa că geamurile vor purta culorile drapelului României iar în interiorul sălii principale au fost amplasate casete cu logo-ul Centenarului.

În plus, un perete al sălii prezintă principalele atractii turistice ale județului Brașov: Piața Sfatului, Poarta Schei și Castelul Bran.

După montarea lampadarelor mari, tip tobă, din Sala Mare urmează să fie înlocuite și lampadarele de pe peroane.

Peste 700 de corpuri de iluminat vor fi înlocuite, pe peroane, în sălile de așteptare și pe tunelul pietonal.

Linia de cale ferată dintre Sighișoara și Brașov este în curs de modernizare, iar când se va ajunge cu lucrările la Brașov se vor moderniza și peroanele, liniile și copertinele din gară. În afară de actuala gară, Brașovul a mai avut 3 gări.

Prima era inaugurată la 1 iunie 1873 și a deservit prima linie ferată transcarpatică ce a unit Transilvania de Țara Românească. Gările Brașovului au fost încărcate de istorie.

Aceeași gară avea să aibă un alt destin după Primului Război Mondial.

Pe 12 decembrie 1918, o delegație formată, printre alții, din episcopul Miron Cristea, Vasile Goldiș, episcopul Iuliu Hossu și Alexandru Vaida Voievod, a dus actul Marii Uniri de la Alba Iulia până la București, pentru a-l prezenta Regelui Ferdinand și guvernului României.

Trenul care transporta delegația a oprit la Brașov.

Şi mulţi dintre delegații veniți din toate provinciile românești, în special din Ardeal, au ajuns cu trenurile la Marea Adunare de la Alba Iulia.

Articole pe aceeaşi temă

#eusuntromania Îngerul copiilor năpăstuiţi. Centrul de recuperare “N. Robănescu”, visul împlinit al unui medic-OM: Liliana Pădure

#Eusuntromânia. Îngerii șoselelor. Asociaţia Salvatorilor Voluntari 4×4 au avut peste 200 de intervenții

#eusuntromania În căutarea cetăţilor vibrante. Doi tineri urbanişti visează la viitorul oraşelor româneşti

Alba Iulia, punct de plecare pentru Marșul Centenarului. Flacăra Unirii va ajunge la Chișinău pe 1 septembrie

#eusuntromania Pe urmele istoriei. Gabriel Badea Păun redescoperă tronul regal

#eusuntromania Profira Frunză, o viață de român, trăită în demnitate și sacrificiu

#eusuntromania Ghid pe urmele legendelor. Diana Gavrilă a explorat vestigiile ascunse din Munţii Buzăului

#eusuntromania Profesoara Raluca Faraon a format sute de elevi și i-a învățat să iubească poezia

#eusuntromania | Copilărie pe luciul gheții. Maria, campioană națională la patinaj artistic, visează să ajungă în 10 ani la Olimpiadă

#eusuntromania O minte strălucită. Ionuţ Budişteanu, inventatorul mașinii fără șofer, dezvoltă tehnologiile viitorului

#eusuntromania Ocolul Pământului pe apă. Sorin Drugan a stabilit recordul pentru cea mai lungă perioadă de navigaţie singur

#eusuntromania Născută în sărăcie, a știut că există o cale de salvare. Povestea Alinei Șerban, regizor de etnie romă

#eusuntromania EUROVISION în Anul Centenarului. “The Humans”, artiştii României pe scena Europei

#eusuntromania Unu pentru toţi. Mihai dăruieşte publicului TVR pasiunea sa pentru munte şi imagine

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-245.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-245-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Gara din Brașov va arăta altfel. În Anul Centenarului faţada principală va purta culorile drapelului României. Orașul de la poalele Tâmpei a fost și este un nod principal de cale ferată care leagă toate provinciile istorice. În 1918, trenul cu care a fost dus la București actul Marii Uniri,...