Canada trimite în România 135 de militari și cinci avioane multirol F/A-18 Hornet, pentru participarea la misiuni de poliție aeriană ale Alianței Nord-Atlantice, anunță Forțele Aeriene canadiene, potrivit publicațiilor Ottawa Citizen și SkiesMag.com.

Misiunea canadiană în România se va desfășura în perioada septembrie-decembrie 2018, în cadrul Operațiunii Reasigurare (Reassurance), contribuția Canadei la activitățile NATO în centrul și estul Europei.

Militarii canadieni și avioanele de vânătoare F/A-18 Hornet vor ajunge la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

“Prin politicile noastre în materie de apărare, vrem să menținem Canada implicată pe plan internațional. Asistența pe care o oferim misiunii de poliție aeriană în România este o contribuție importantă și o demonstrație puternică despre susținerea pe care o oferim Alianței Nord-Atlantice, una dintre cele mai importante relații multilaterale”, a declarat ministrul canadian al Apărării, Harjit Sajjan.

Prezența avioanelor de vânătoare F/A-18 Hornet va contribui la sporirea capabilităților Forțelor Aeriene române, anunță armata canadiană.

“Apărarea colectivă este un element central al Tratatului fondator al NATO. Membrii Forțelor Aeriene canadiene mobilizați în România pentru susținerea misiunii NATO de poliție aeriană sunt pregătiți să contribuie la această misiune vitală de apărare colectivă”, a afirmat generalul Iain Huddleston, comandantul adjunct al Diviziei aeriene 1 din Canada.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv