Cel puțin 67 de persoane au murit, în statul indian Kerala, în urma inundațiilor și alunecărilor de teren, potrivit oficialilor, care au avertizat că numărul deceselor ar putea să crească, informează site-ul postului Al Jazeera.

Peste 50.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele, iar în toate cele 14 districte ale statului a fost instituită starea de alertă, a anunțat un oficial de rang înalt din cadrul Autorității pentru gestionarea dezastrelor din statul Kerala.

Biroul ministrului șef al statului Kerala a anunțat pe Twitter că Aeroportul Internațional Kochi International Airport, principalul aeroport din regiune, va rămâne închis până sâmbătă din cauza ploilor torențiale.

Sute de sate au fost inundate, iar peste 10.000 de kilometri de drumuri au fost parțial sau total distruse, au anunțat oficialii.

Daunele provocate de inundații și alunecări de teren sunt estimate la peste 3,4 de miliarde de rupii (49 milioane de dolari).

Regiunea Kerala este și o destinație turistică populară, fiind vizitată anul trecută de peste un milion de turiști străini, potrivit datelor oficiale.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv