<!–

–>

Reparăm poduri … într-un secol

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Podul peste râul Argeș, care leagă Bucureștiul de județele din sud și de Bulgaria, va fi închis în luna noiembrie. Oficialii de la drumuri au ajuns la concluzia că nu mai prezintă siguranță deplină.

Suprafața stâlpilor de beton a fost erodată până la primul strat de armătura. Constructorul a început să pună plăci de beton pentru a proteja edificiul.

Oamenii care au ieșit la picnic pe malul apei își fac griji. Lucrările de reabilitare vor fi gata, cel mai probabil, anul viitor. Până atunci, traficul va fi deviat pe un alt pod care abia acum se construiește.

La nivel național, aproape o mie de poduri au nevoie de reparații, adică o pătrime din total. Ce mai multe sunt mai vechi de 3 decenii și nu au fost reconsolidate. Compania de drumuri mizează pe un buget de 50 de milioane de lei pe an pentru modernizarea podurilor. Banii ajung doar pentru zece șantiere cum este cel de la Mărăcineni.

Pentru moment, cea mai la îndemână soluție rămân restricțiile de viteză și tonaj, spre nemulțumirea transportatorilor.

Dacă investițiile în modernizarea podurilor nu vor crește, în ritmul actual, toate cele aproape 1.000 de edificii care necesită reparații ar fi gata într-un secol, conform calculelor oficialilor de la drumuri.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Reparăm poduri ... într-un secol ...