Mondialul dezastruos din Rusia nu rămâne fără urmări. După ce selecționerul Jorge Sampaoli a fost demis și înlocuit cu Lionel Scaloni și Pablo Aimar, a venit rândul lui Leo Messi (31 de ani) să ia o decizie importantă.

Starul Barcelonei i-a anunțat pe șefii Federației de Fotbal din Argentina că nu va mai juca pentru “pume” timp de un an.

Potrivit presei din Argentina, Messi nu se gândește să renunțe definitiv la echipa națională, dar vrea să ia o pauză de un an pentru a le da șansa altor fotbaliști argentinieni să-l impresioneze pe interimarul Scaloni, dar și să observe cum decurge reconstrucția echipei naționale care a dezamăgit în Rusia. În plus, după ani și ani în care a jucat la cel mai înalt nivel al fotbalului european, Messi simte că are nevoie de un sezon în care să se concentreze pe ce are de făcut la echipa de club și să nu-și încarce programul cu partidele echipei naționale.

65 de goluri în 128 de meciuri a strâns Messi pentru Argentina, conducând topul celor mai buni marcatori, în care e urmat de Gabriel Batistuta (56 de goluri în 78 de meciuri), Sergio Aguero (39 de goluri în 64 de meciuri) și marele Diego Maradona (34 de goluri în 91 de meciuri).

Iar ecoul deciziei lui Messi s-a propagat rapid în lumea fotbalului mondial. Poate cea mai interesantă părere vine de la Hristo Stoichkov (52 de ani), cel care consideră că retragerea lui Leo e un adevărat dezastru pentru Argentina: “Dacă îl scoatem mâine din acea echipă pe Lionel Messi, Argentina nu va mai câștiga un meci în următorii trei ani. În primul rând, trebuie să știi ce fel de fotbal vrei, dacă vrei să depinzi de Messi sau de cei 22 de jucători. Fotbalul Argentinei trebuie să aibă o structură, iar eu nu am o idee clară despre ce vrea noul președinte al Federației. Ce vrea să joace Argentina? Asta e marea întrebare”, a declarat Balonul de Aur din 1994, când a fost întrebat despre viitorul “pumelor”.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv