Bilanțul, încă provizoriu, în urma incendiilor care au devastat la 23 iulie coasta de est a regiunii Attica și în special localitatea Mati a crescut la 96 de morți, au anunțat miercuri pompierii după decesul unor victime internate în spital.

Un bărbat în vârstă de 68 de ani a murit în urma rănilor suferite, la scurt timp după ce o altă persoană, în vârstă de 63 de ani, a decedat din aceeași cauză, relatează AFP.

Peste douăzeci de persoane se află în continuare spitalizate, multe dintre acestea fiind în stare critică.

Patru oficiali au fost concediați în urma tragediei, printre care ministrul ordinii publice și al protecției cetățenilor și responsabili din cadrul poliției și pompierilor.

Cu toate acestea, guvernul a denunțat mai degrabă construcțiile ilegale din pădurile de pini din Mati decât erorile operaționale din acea zi, notează AFP.

Numeroase persoane au murit după ce au rămas blocate în trafic în timp ce încercau să fugă din calea flăcărilor, în timp ce alți locuitori care au reușit să ajungă la mare s-au înecat după ce au fost nevoiți să aștepte ore întregi pentru a primi ajutor.

O anchetă judiciară a fost deschisă, iar rudele a două dintre victime au dat în judecată autoritățile pentru neglijență și punerea în pericol a vieții.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv