Președintele american Donald Trump a promulgat bugetul apărării SUA pe 2019, în care este menționat că forțele americane vor continua să se desfășoare prin rotație în sud-estul Europei, inclusiv în România și Bulgaria.

În actul promulgat de liderul de la Casa Albă se arată că Statele Unite vor aloca un buget de 21,651,000 de dolari (24,736,254 euro) pentru dezvoltarea Locației avansate de operațiuni (FOS) Mihail Kogalniceanu. Suma este alocată în sensul achiziționării de terenuri și proiecte de construcții militare

“Astăzi am promulgat legea H.R. 55145, un act pentru a autoriza alocarea bugetului pe 2019 pentru activitățile militare ale Departamentului de Apărare, pentru consolidare militară și pentru activități de apărare al Departamentulu Energiei”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Casei Albe.

Potrivt CNBC, bugetul alocat Apărării SUA pe 2019, în valoare de 717 miliarde de dolari, a fost promulgat de președintele Donald Trump în cadrul unei ceremonii desfășurate la baza Fort Drum.

Legea privind bugetul apărării (NDAA), include aproximativ 616 miliare de de dolari alocați Pentagonului, 69 de miliarde de dolari alocați posibilelor operațiuni de peste hotare și 21,9 miliarde de dolari alocați programelor nucleare ale Departamentului de Energie.

“Actul național privind bugetul apărării reprezintă cea mai importantă investiție în domeniul nostru militar din istoria modernă”, a declarat Donald Trump.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv