Un vânător din județul Bihor a fost atacat, duminică, de mistreți, în Munții Vlădeasa, la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri. Salvamontiștii au fost chemați să intervină pentru recuperarea bărbatului, fiind solicitat și un elicopter în zonă.

Șeful Salvamont Bihor, Pinter Istvan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că salvatorii au fost solicitați să intervină, duminică, pentru recuperarea unui vânător rănit de mistreți, în Munții Vlădeasa, la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri.

“Intervenția de la Stâna de Vale este în derulare. Un vânător a fost rănit de mistreți, deocamdată atât știm. Un echipaj mixt de la Salvamont Salvaspeo Bihor și SMURD Bihor a urcat cu mașina de la Salvamont spre zona respectivă, zona de creastă, undeva la 1600 de metri altitudine. Se așteaptă și intervenția elicopterului, în funcție de condițiile meteo. Echipajul terestru a plecat acolo, în zona Vârfului Briței, în Munții Vlădeasa”, a spus Pinter Istvan.

Ulterior, salvamontiștii au informat că vânătorul a fost stabilizat de către echipajul medical SMURD și transportat până la elicopter.

Bărbatul este dus la Spitalul de Urgență din Oradea.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv