Prim-ministrul britanic Theresa May ia în calcul prelungirea perioadei de tranziție ce va începe odată cu producerea efectivă a Brexitului, relatează Bloomberg, citând oficiali britanici anonimi.

Informația a apărut cu doar câteva zile înainte de reluarea discuțiilor dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie cu privire la acordul de Brexit.

Perioada de tranziție ar începe pe 29 martie 2019 și ar dura până în luna decembrie 2020, timp în care Marea Britanie nu ar mai beneficia de drept de vot în cadrul Uniunii, însă ar menține reglementările europene. Potrivit surselor citate de Bloomberg, Theresa May ar lua în calcul prelungirea perioadei de tranziție după decembrie 2020, contrar opiniei unei bune părți a propriului partid, care susține o rupere mai dură de Uniunea Europeană.

Recent, negocierile dintre UE și Marea Britanie au eșuat în principal datorită problemei legate de granița dintre Marea Britanie și Irlanda. Acest eșec, combinat cu lipsa unui consens al clasei politice britanice cu privire la modul în care Brexitul ar trebui negociat, au dus la apariția unui număr tot mai mare de avertismente cu privire la producerea Brexitului în lipsa unui acord cu UE.

Discuțiile dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit vor fi reluate pe 16 august.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv