<!–

–>

PSD: Iohannis dezbinătorul

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

„România culege roadele politicii de ură, dezbinare și propagandă mincinoasă promovate de președintele Klaus Werner Iohannis și adepții săi.

Acum, în anul Centenarului Unirii, țara este mai dezbinată decât oricând, intoleranța este la cote maxime iar violențele de limbaj, de atitudine și comportament ajung la forme violente, în stradă,  împotriva instituțiilor statului român.

Legea este siluită și răstălmăcită după bunul plac al provocatorilor și contestatarilor de profesie.

Dezinformarea, manipularea, minciuna publică sunt practici cotidiene menite să întrețină un climat de profundă ostilitate la adresa puterii democratic alese și a guvernului său legitim.

Președintele României Klaus Werner Iohannis este principalul responsabil pentru actuala stare a societății românești. Acum, după ultimele sale manifestări de incitare la anarhie socială și de timorare a autorității publice, este cu atât mai evident că Iohannis n-a vrut, n-a știut ori n-a putut să fie președintele tututor românilor,  moderatorul instituțional, arbitrul neutru consacrat de Constituție. Dimpotrivă. În loc să fie alesul care ( ne) unește Iohannis a ales să devină Dezbinatorul.

Iohannis și-a permis ca președinte să încurajeze protestele de stradă anarhice, antiPSD și antiguvernamentale. Astfel s-a ajuns ca persoane violente, pornite pe distrugere, să se simtă îndreptățite la excese, atât în mesajele publice cât și în comportament și atitudine și să deturneze și să confiște, pentru interesele lor obscure, manifestațiile de stradă.

Psihoza colectivă, de ostilitate maximă, a fost întreținută de președintele Iohannis inclusiv legitimarea înjurăturilor triviale antiPSD, pe care le-a calificat, absurd, drept  opinie politică justificată.

În acest context încărcat de violență s-a ajuns la protestul din 10 August, care n-a mai avut nici organizatori, pentru că s-au retras,  și nici autorizațiile necesare, deși inițial toate datele arătau că va fi deplin legal.

Acum este evident că  sustinatorii politici ai lui Iohannis s-au implicat în organizare, au încurajat un limbaj și o atitudine cât mai dure, obscene. Unii dintre initiați au anticipat și premedidat violențele de stradă și au chemat la mobilizare deși erau consțienți că vor fi confruntări cu forțele de ordine.

Întreg scenariul de forță este similar cu cel care a precedat demisia premierului Ponta și instalarea ” Guvernului Său”, respectiv guvernul tehnocrat condus de Ciolos, supranumit guvernul ” zero” pentru completa sa lipsă de performanță.

Și acum, ca și atunci, s-a încercat provocarea unor incidente grave care să genereze emoție colectivă puternică și să aducă oameni revoltați în stradă pentru a pune presiune și pentru a crea o situație critică care să forțeze căderea actualului guvern.

Acesta este practic modelul prezidențial Iohannis de înlăturare a unui guvern legitim ales și reprezentativ pentru votul țării cu unul artificial, rezultat din combinații și interese obscure, fără nicio legătură cu voința ori alegerea românilor.

In fața agresivității și a violenței unui protest ilegal, cu atacarea nejustificată a forțelor de ordine, cu incendieri, cu distrugeri și care avea drept scop ocuparea clădirii Guvernului, președintele Iohannis, în loc să apere legea și ordinea constituțională, a ales să fie complicele și susținătorul agresorilor. Este fără precedent o astfel de conduită publică a celui mai înalt reprezentat al unui stat, ales prin vot, a cărui obligație esențială este respectarea Constituției și apărarea ordinii de drept.

Este de neînchipuit ca în loc de susținere de la președintele țării căreia i-au jurat credință, militarii – politiștii ori jandarmii în exercițiul funcțiunii – să primească acuzații și să le fie subminată autoritatea și credibilitatea…iar prin solicitarea sa  expresă ca procurorii să-i ancheteze pentru acțiunile lor de apărare și ripostă în fața protestarilor violenți, Iohannis nu doar că-i umilește pe oamenii legii, ci îi și timorează și slăbește nepermis determinarea unor instituții vitale în intervențiile pentru apărarea ordinii publice.

Nicăieri, niciodată, un președinte în funcție n-a acționat astfel împotriva legii și a stabilitații interne așa cum face președintele actual al României.  Klaus Werner Iohannis reprezintă un factor efectiv nociv, care întreține conflictele și dezbină insistent și cu premeditare societatea românească, în disprețul și cu încălcarea gravă a atribuțiilor sale constituționale.

PSD cere imperativ președintelui Iohannis să dea dovadă de responsabilitate, să se comporte și să acționeze ca  președinte al românilor, să contribuie la consolidarea drepturilor și libertăților democratice, a unui veritabil stat de drept, să sprijine dezvoltarea țării cu deplină bună credință și corectitudine față de voința populară liber exprimată.

PSD face apel la asigurarea unei depline stabilități politice a țării și califică drept antinațională orice tentativă care urmărește subminarea exercitării guvernării de către actuala majoritatea parlamentară”.

Articole pe aceeaşi temă

Ambasada Israelului: Patru israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine vineri seară. Turiştii vor face plângere penală

Președintele Klaus Iohannis transmite un mesaj public la ora 18.00, de la Palatul Cotroceni. Ediție specială TVR 1

Mesajul Principesei Margareta după violenţele din Piaţa Victoriei: “Niciun om cu inimă din această țară nu poate fi bucuros să vadă cum ne facem rău nouă înșine”

Întâlnire între premier și ministrul de Interne, luni, la Guvern

Plângere penală pe numele ministrului de Interne și al prefectului Capitalei. PNL vrea convocarea unei sesiuni extraordinare, USR cere detalii de la Prefectură

La Secția Parchetelor militare a fost înregistrat denunțul formulat de 17 ONG-uri cu privire la acțiunile jandarmilor

Au început audierile în dosarul intervenției jandarmilor la protestele de vineri seară, din Piaţa Victoriei. Cercetarea in rem va fi extinsă la neglijență în serviciu

Jandarmii bătuți în timpul protestelor rămân internați în spital. Medicii amână externarea pentru că cei doi acuză dureri de cap

Adina Apostol, victimă în Colectiv, victimă în Piața Victoriei. Ea acuză agresivitatea jandarmilor. “Am inhalat foarte multe gaze, mi s-au inflamat anumite părți ale grefelor”

Comisarul european pentru Justiţie: Legile justiţiei pun în pericol independenţa judecătorilor. Die Welt despre proteste: Imagini sumbre dintr-o ţară care va prezida statele UE

Agresorii celor doi jandarmi prinşi în mulţime la mitingul diasporei au fost arestaţi pentru 30 de zile. Bărbații își recunosc parțial faptele

Nou protest duminică în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a treia zi consecutiv. Mii de oameni cer demisia Guvernului și în alte orașe din țară

Sâmbătă seara au avut loc proteste de solidaritate cu manifestanții din Piața Victoriei în mai multe orașe din țară

Șase persoane sunt audiate în legătură cu violențele de la protestul de vineri seara

Violențe extreme la mitingul diasporei din 10 august. Jandarmii explică de ce au intervenit în forță. Filmul evenimentelor

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-190.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-190-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> PSD: Iohannis dezbinătorul ...