Protest la termocentrala Mintia / FOTO: SORIN BLADA / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

<!–

–>

La protest iau parte angajaţi ai sectoarelor de întreţinere şi reparaţii care au lucrat în schimbul de noapte, dar și o parte dintre cei care au venit la lucru în cursul dimineţii.

Ceilalți salariați nu pot lăsa instalaţiile nesupravegheate, a precizat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

Avem informaţii că la termocentrala Mintia va mai funcţiona un singur grup – grupul energetic numărul 3, cu conversie pe gaz metan. Acesta va funcţiona până în anul 2024, după care nu se ştie ce se va întâmpla cu el. Celelalte 5 grupuri energetice vor fi lichidate, adică vor fi trimise la fier vechi“, a declarat liderul sindical.

Muncitorii au solicitat prezenţa vicepremierului Viorel Ştefan la termocentrala Mintia și acuză că memorandumul negociat după protestul energeticienilor din luna martie nu a fost respectat.

“Ministerul Energiei promovează altceva decât a promis vicepremierul Viorel Ştefan în Memorandumul pe care l-am semnat în luna martie. Din ceea ce s-a scris acolo nu s-a îndeplinit nimic”, a punctat liderul sindical.

Acesta a mai spus că angajaţii termocentralei Mintia nu au certitudinea că li s-au achitat contribuţiile sociale, deşi banii le-au fost reţinuţi pe ştatele de plată.

Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără peste 700 de angajaţi.

rootstireaActualitate/Esential
...