Peste 300 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care cinci fiind rănite mai grav, în urma prăbușirii unei secțiuni a unei platforme din lemn în timpul unui festival de sporturi urbane și muzică la Vigo, în nord-vestul Spaniei, informează site-ul cotidianului El Mundo.

Jesus Vazquez Almuina, ministru regional al Sănătății, a declarat că peste 300 de persoane au fost rănite, majoritatea prezentând leziuni minore, însă cinci oameni au suferit răni mai severe, inclusiv fracturi și traumatisme craniene, potrivit El Mundo.

Momentan nu este clar din ce cauză s-a produs incidentul, însă se speculează că platforma s-ar fi prăbușit din cauza numărului mare de persoane aflate pe ea, dar există și posibilitatea ca structura de rezistență a platformei să fi fost una șubredă.

Unele persoane aflate pe platforma din lemn au căzut în mare în urma prăbușirii structurii.

 Mai multe echipe de salvare au intervenit pentru a ajute persoanele rănite sau aflate în stare de șoc, iar scafandrii au cercetat pentru a se asigura că nu există victime prinse sub platformă.

Poliția a confirmat că nu există persoane decedate.

Potrivit informațiilor disponibile, incidentul a avut loc în jurul miezului nopții de duminică spre luni, în timpul unui concert al artistului Rels B în cadrul festivalului O Marisquino.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv