PNL a luat mai multe decizii, luni, în ședința Comitetului Executiv, printre care depunerea unei sesizări penale la Parchetul General pe numele ministrului de Interne și al prefectului Capitalei în legătură cu evenimentele care au avut loc vineri. De asemenea, avocații PNL vor acorda asistență juridică gratuită celor care au avut de suferit în urma acțiunilor Jandarmeriei. Și Platforma România 100 a făcut un denunț penal la Parchet.

<!–

–>

Plângeri la Parchet împotriva jandarmilor

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

ACTUALIZARE Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat la finalul ședinței Comitetului Executiv că liberalii vor face  toate demersurile pentru identificarea celor responsabili pentru violențele de vineri.

Ludovic Orban  a anunțat că PNL va depune o sesizare penală la Parchetul General care-l vizează pe ministrul de Interne, pe prefectul Capitalei și pe toți actorii politici implicați.

De asemenea va face demersuri pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputațiilor pentru înfiintarea unei comisii de ancheta pentru identificareacelor responsabili și pentru infiintarea unei comii pentru analizarea situației pestei porcine.

PNL va mai olicita convocarea imediată a comisiilor de aprare pentru identificarea responsabililor.

O altă decizie luată de PNL, este să acorde prin intermediul avocaților partidului asistența juridică gratuita tuturor celor a căror integritate fizică a fost lezată de acțiunile de vineri ale Jandarmeriei.

Orban a anunțat și formarea unui grup de lucru care să analizeze legislația referitoare la activitatea forțelor de ordine, în special a Jandarmeriei, pentru a pregăti o modificare a legii, în așa fel încât să se permită sancționarea mai ușoară a celor vinovați de abuzuri.

_________________________________

Liberalii au decis în ședința Comitetului Executiv să vină cu o propunere de audiere la Comisiile Parlamentare de Apărare a ministrului Carmen Dan, a șefilor Jandarmeriei, dar și a prefectului Capitalei care a dat ordinul acțiunilor de vineri ce au dus la o serie de violențe atât din partea unor jandarmi cât și din partea unor manifestanți.

Potrivit unor surse din interiorul acestei ședințe, liberalii vor și convocarea unei sesiuni extraordinare, însă numai dacă adună semnături și de la celelalte partide de opoziție. Este nevoie de o treime din semnăturile senatorilor și deputaților. O altă soluție ar mai fi ca președintele Klaus Iohannis să ceară aceasta sesiune extraordinară.  PNL își dorește să afle circumstanțele care au dus la emiterea acelui ordin prin care a fost gestionată toată acțiunea operativă din 10 august, a transmis Marius Vulpe pentru Telejurnal.

Cei de la USR depun astăzi la Prefectura Capitalei o cerere pentru a li se pune la dispoziției toate datele cu privire la modul în care s-a organizat și s-a acționat în acea zi. În opinia USR, prefectul Capitalei este cel responsabil pentru că a dat acel ordin.

Platforma România 100 susținută de 16 organizații  civice au depus un denunț penal pentru abuz în serviciu, care vizează aceleași persoane – ministrul de Interne, conducerea Jandarmeriei și prefectul Capitalei.

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-185.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-185-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
PNL a luat mai multe decizii, luni, în ședința Comitetului Executiv, printre care depunerea unei sesizări penale la Parchetul General pe numele ministrului de Interne și al prefectului Capitalei în legătură cu evenimentele care au avut loc vineri. De asemenea, avocații PNL vor acorda asistență juridică gratuită celor care...