Mai multe persoane care au participat la mitingul din 10 august s-au prezentat, luni, la Parchetul Militar, pentru a depune plângeri împotriva acțiunilor jandarmilor, ei precizând că, în acea seară, forțele de ordine s-au comportat într-un mod abuziv deoarece au lovit protestatarii fără motiv.

„S-a aruncat cu niște dispozitive la 30 de cm de piciorul meu, iar asta a fost pe proprietate privată. Am fost sechestrați, gazați. Noi fusesem la protest ne-am refugiat acolo de frica gazelor. Era panică. A fost o acțiune abuzivă, nu are nicio logică. Plantonul respectiv care s-a deplasat pe arteră dintre Mihalache și Aviatorilor a ordonat să ieșim afară deși era haos. Am sunat 112, iar dispecera a zis să sunăm la Jandarmerie. Mi se pare foarte amuzant. În afară de câteva lacrimi, am niște semne la mână. Am fost foarte norocoasă nu am nimerit la spital. Este un mod abuziv și grosolan pentru o țară care se consideră membră NATO, UE să se comporte în asemenea hal în 2018. Eu locuiesc în Statele Unite. Noi am ajuns dictatură. Sunt studentă la University of Virginia, sunt plecată de 6 ani și am venit special pentru miting, care a fost bulversat. Este un gust amar cu care rămân. Iubesc România, dar corupția – nu se mai poate. Târăște România într-o perioada nefastă din istorie”, a spus Alexandra Scafarschi, o tânără prezentă la Parchetul Militar.

Însă alt participant la mitingul din 10 august nu a fost la fel de norocos. Florin Nicușor Radu spune că a venit să depună plângere la Parchet deoarece a fost lovit de jandarmi cu bastonul, fără ca el să fi reprezentat un pericol.

„Când s-a dat ordinul de evacuare toată lumea a fugit. Am ales să stau pe loc, pentru că nu reprezentam un pericol. Am ridicat mâinile mi-am pus mâinile la ceafă. În momentul în care bariera de jandarmi a ajuns la mine m-au lovit în cap, în umăr, în mână. Au vrut să mă interneze, dar am refuzat. Mi-am luat un dosar medical. Nu știu de ce am fost lovit. Am manifestat pașnic „Jos Guvernul”. (…) După ce am trecut de bariera de jandarmi, tot un jandarm m-a ajutat să ajung la ambulanță și am văzut bucăți de bordură pietroaie foarte mari. Dacă eram în locul lor probabil și eu aș fi procedat la fel dacă aș fi primit ordin de evacuare. Se putea face distincție între cei violenți și cei pașnici dacă se voia, dar cred că s a dat ordin de evacuare și s-a evacuat. Am fost cusut la cap. Am două copci, o rană la cap, la umăr. M-au lovit cu bastonul. O să mă întorc în Piață, altfel nu schimbăm nimic”, a spus Florin Nicușor Radu.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv