Comisia Europeană a condamnat agresiunile atribuite forțelor de ordine din România împotriva jurnaliștilor, evidențiind că este “important” ca angajații companiilor media să își poată desfășura activitatea, informează postul public austriac ORF.

Comisia Europeană a condamnat agresiunile forțelor de ordine din România împotriva echipei postului public austriac ORF în cursul protestelor desfășurate vineri după-amiază în București.

“Este important ca reprezentanții presei să își poată desfășura activitatea”, a declarat luni, conform ORF, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a condamnat violențele produse la București și așteaptă clarificări din partea României după ce jurnaliști austrieci au fost agresați de forțele de ordine în timpul protestelor desfășurate vineri. “Condamnăm puternic violențele de la București, în cursul cărora au fost răniți mulți demonstranți și jurnaliști. Așteptăm clarificări. Îi doresc recuperare rapidă cameramanului ORF care a fost rănit”, a transmis Sebastian Kurz prin Twitter.

 Postul public austriac ORF a transmis o notă de protest după ce unii jurnaliști au fost agresați de agenți ai forțelor de ordine în cursul mitingului desfășurat vineri în București. “În cursul confruntărilor între forțe speciale ale poliției și demonstranți violenți, un cameraman ORF a fost bătut, iar corespondentul ORF Ernst Gelegs abia a scăpat de loviturile unui agent al forțelor de ordine care avea scut (…)”, a transmis postul austriac.

Directorul general ORF, Andreas Wrabetz, a denunțat o situație “inacceptabilă” pentru un stat membru al Uniunii Europene.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv