Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt în alertă și s-au mobilizat pentru găsirea unui pistol furat de indivizii care i-au bătut pe cei doi jandarmi abandonați de colegi în mâinile unei mulțimi furioase. A fost nevoie ca manifestanții să facă un cordon de protecție în jurul celor doi, pentru a-i proteja, în timp ce camarazii acestora nu reacționau în nici un fel.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 23:00, când o coloană de jandarmi a fost trimisă să treacă prin mulțime, în șir indian, îndreptându-se către strada Buzești. Cum era ușor de anticipat, ei au fost atacați de mai mulți indivizi violenți, care au reușit să izoleze doi dintre jandarmi, pe care au început să-i agreseze.

PĂRĂSIȚI de colegii lor în mâinile mulțimii furioase, cei doi jandarmi – un bărbat și o femeie – au fost loviți cu pumnii, picioarele și diverse obiecte contondente, până când alți manifestanți au reușit să facă un cordon în jurul lor și să-i salveze. Nici unul dintre sutele de jandarmi din piață NU A SCHIȚAT VREUN GEST să-și ajute în vreun fel camarazii. În timpul acestor violențe, pistolul femeii a fost furat.

Sâmbătă dimineața, Jandarmeria Capitalei a anunțat că analizează imaginile care surprind momentele respective, pentru a fi depistați protestatarii care i-au agresat pe cei doi jandarmi. Deși nu se precizează tipul armei furate, potrivit unor informații neoficiale, ar fi vorba despre un pistol cu glonț, ceea ce ridică suspiciuni asupra motivelor pentru care jandarmii au fost echipați cu astfel de arme pentru un protest pașnic.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis dosar penal de ultraj, după ce doi jandarmi au fost agresați, fiind audiate mai multe persoane și verificate imaginile pentru identificarea făptașilor. Parchetul arată că este investigat și furtul armei din dotarea jandarmului lovit.

„Ca urmare a evenimentelor produse în Piața Victoriei din București în seara de 10 august 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul București efectuează urmărirea penală într-un dosar având ca obiect infracțiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor și munițiilor (sustragerea unei arme) și tulburarea ordinii și liniștii publice. După efectuarea cercetării la fața locului, în cauză s-a procedat la efectuarea a numeroase acte de urmărire penală (în principal audieri de persoane și verificări de imagini) în vederea identificării persoanelor care au participat la săvârșirea faptelor menționate, activități aflate în derulare și la momentul actual”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul București, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în trei dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 se efectuează urmărirea penală cu privire la infracțiunile de ultraj, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice, ca urmare a unor sesizări formulate de către Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București. Totodată, la Poliția Sectorului 1 sunt înregistrate mai multe cauze privind infracțiunea de distrugere.

Reprezentanții Jandarmeriei Române precizează, sâmbătă, că o singură armă a fost furată de la femeia-jandarm lovită vineri seară de mai mulți protestatari prezenți la mitingul din Piața Victoriei, MAI fiind mobilizat pentru identificarea celui vinovat. Cazul a fost preluat de procurori.

„Structurile MAI sunt mobilizate pentru identificarea persoanelor care au sustras o armă individuală. Vorbim de o singură armă, pentru că au fost vehiculate foarte multe informații – trei arme, apoi au fost vehiculate de două. E vorba de o singură armă care a fost sustrasă de la colega noastră, care a fost pusă la pământ și lovită cu bestialitate. Cazul a fost preluat de către parchetul competent. Facem în continuare apel la toți cetățenii care au imagini sau informații să anunțe de urgent poliția română”, a declarat locotenent colonel Marius Militaru, șef comunicare Jandarmeria Română, în cadrul unei conferințe de presă susținute sâmbătă.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. Peste 400 de persoane, printre care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD. Dintre aceste persoane, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv