<!–

–>

Pregătiți de miting

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Zeci de mii de români au ajuns deja în țară pentru marele miting al diasporei.

Protestul anti-PSD nu are organizatori oficiali, dar a fost inițiat de mai multe asociații și platforme civice, care au notificat Primăria Capitalei cu mai multe săptămâni în urmă.

Mobilizarea s-a făcut în cea mai mare parte pe rețelele de socializare, pe care s-au postat multe mesaje despre protest şi despre nemulţumirile faţă de politicile PSD-ALDE.

Jandarmii se așteaptă la o participare masivă, aşa că au suplimentat efectivele mobilizate în Piața Victoriei cu forțe de ordine aduse din județele limitrofe Bucureștiului. Traficul ar putea fi blocat pe anumite străzi din zonă.

Jandarmeria îi îndeamnă pe participanții la miting să se delimiteze de eventuali provocatori.

În ultimele zile au apărut şi mesaje mesaje care îndeamnă la violente, mesaje de care participanții la miting s-au delimitat însă.

Protestul anunțat în Piața Victoriei a ajuns și în presa internațională.

Românii din diaspora se întorc acasă înainte de protestul antiguvernamental“, titrează Associated Press, iar textul a fost preluat de ABC News, New York Times şi The Washington Post.

De când social-democraţii au câştigat alegerile în 2016, românii au protestat de mai multe ori faţă de măsurile luate de Guvern de a impune legi care ar slăbi lupta anticorupţie“, scriu jurnaliștii. Ei amintesc și de condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Pregătiți de miting ...