Liderul PSD Liviu Dragnea se comportă “cel puţin ca un adevărat posesor” al insulei Belina. Informația este scrisă negru pe alb în rechizitoriul procurorilor din dosarul în care fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu. Foştii premieri Victor Ponta, Sorin Grindeanu şi fostul vicepremier Vasile Dâncu au relatat procurorilor despre invitațiile liderului PSD la pescuit, la Belina.

<!–

–>

Dragnea, posesor la Belina

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Numele liderului PSD apare în rechizitoriul dosarului Belina. În baza acestuia a fost trimis în judecată fostul vicepremier Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu.

“Relaţia apropiată cu S.C. TEL DRUM S.A. este demonstrată tocmai de faptul că fără a fi titularul unui contract de închiriere a imobilului insula Belina, numitul LIVIU DRAGNEA îşi permitea să facă invitaţii, să descindă într-un cadru restrâns cu prieteni apropiaţi pentru activităţi recreative, să folosească bunurile mobile şi imobile din areal, comportându-se cel puţin ca un adevărat posesor”, se arată în rechizitoriul DNA.

Foştii premieri Victor Ponta şi Sorin Grindeanu şi fostul vicepremier Vasile Dâncu au relatat procurorilor despre invitațiile liderului PSD la pescuit, la Belina.

“Acesta nu a fost prezent singur, ci, în general era însoţit de apropiaţi din anturajul politic, după cum rezultă din declaraţiile martorilor Vasile Dâncu, Victor Viorel Ponta, Sorin Grindeanu, care au dat curs invitaţiei formulate personal de către numitul LIVIU DRAGNEA”, mai scrie în rechizitoriul procurorilor.

Potrivit rechizitoriului, Liviu Dragnea mergea la Belina cu elicopterul: “O parte din deplasările efectuate de către numitul LIVIU DRAGNEA pe Insula Belina s-au realizat cu elicopterul, astfel cum rezultă din procesul verbal din data de 20.10.2017, iar în anul 2016, pe insulă, s-a realizat un heliport, funcţional, dar neautorizat de către organele abilitate”.

Procurorii DNA o acuză pe Sevil Shhaideh că în 2013, pe când era secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, a inițiat o hotărâre de Guvern prin care insula Belina și braţul Pavel au fost scoase scriptic din albia Dunării. Printr-o altă hotărâre de Guvern, Belina a fost dată în administrare Consiliului Județean Teleorman, care ulterior a închiriat insula companiei Tel Drum şi unei firme în acţionariatul căreia a intrat, ulterior, şi fiul lui Dragnea, Valentin. Prejudiciul se ridică la peste 5,6 milioane de lei. Liderul PSD nu a răspuns până în acest moment solicitărilor de a exprima un punct de vedere în legătură cu aceste informaţii.

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-111.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-111-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Liderul PSD Liviu Dragnea se comportă “cel puţin ca un adevărat posesor” al insulei Belina. Informația este scrisă negru pe alb în rechizitoriul procurorilor din dosarul în care fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu. Foştii premieri Victor Ponta,...