Matteo Salvini, vicepremier al Italiei, ministru de Interne și liderul formațiunii radicale Liga Nordului, a acuzat România și Bulgaria că trimit “sclavi” în Europa occidentală, cerând măsuri pentru limitarea traficului de persoane și cazurilor de exploatare.

Două accidente rutiere produse în sudul Italiei în urma cărora au murit 16 imigranți extracomunitari care lucrau ca sezonieri au generat o dezbatere politică amplă privind exploatarea muncitorilor străini.

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a cerut măsuri dure pentru limitarea imigrației, a traficului de persoane și a formelor de sclavie. “Există o lege privind exploatarea persoanelor care trebuie actualizată pentru a le permite angajaților din agricultură să lucreze legal. Dar legea nu rezolvă problema, trebuie aplicată, iar fermierii trebuie să fie în situația de a putea respecta legea”, a afirmat Matteo Salvini.

“Vom încerca să aplicăm măsuri de constrângere și pentru legalitatea transporturilor; în ultima perioadă au fost sechestrate 300 de mijloace de transport, autoutilitare cu numere de înmatriculare bulgare și fără asigurare. Există și un import de sclavi din țări comunitare: România și Bulgaria. Le voi scrie colegilor mei din aceste țări pentru că, dat fiind că fac parte din Uniunea Europeană, trebuie să ia la rândul lor măsuri pentru controlul mijloacelor de transport și persoanelor. Obiectivul este o gestionare transparentă a transporturilor, aș spune chiar un sistem public de transporturi, pentru a opri afacerile grupurilor de crimă organizată”, a subliniat Matteo Salvini, potrivit publicației Il Messaggero și site-ului TGcom24.Mediaset.it.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv