Ministerul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat, azi, la Craiova, că încearcă să rezolve deficitul de personal cu care se confruntă după ce, anul trecut, aproape 8.000 de oameni au plecat din sistem.

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat că speră ca, până la sfârșitul anului, să se reușească încadrarea a peste 6.000 de posturi.

„Nu este ușor să atragi oameni către Armata României, pierderea de anul trecut a fost una destul de consistentă, aproape 8.000 de oameni care au plecat din sistem. Anul aceasta am început activitatea printr-un memorandum adoptat în Guvernul României cu 6.457 de posturi scoase la concurs pentru a încerca să recalibrăm resursa umană din armată. Nu se întâmplă lucrurile peste noapte, sperăm ca până la finalul anului să reușim să încadrăm aceste funcții“, a declarat Fifor.

El a adăugat că este vorba inclusiv de posturi de medici, psihologi sau ingineri.

„Sunt funcții de toate tipurile, inclusiv 400 de funcții de medic, psihologi, ingineri. Pe de altă parte, fiecare categorie de forțe a solicitat un număr de posturi pe care noi am încercat să le prindem în acest memorandum“, a afirmat Mihai Fifor.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv