Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, l-a acuzat pe Julio Borges, un lider al opoziției, că ar fi pus la cale presupusa tentativa de asasinat asupra sa, acuzații negate de Borges care a adăugat că presupusul complot este o “farsă” creată cu scopul persecutării celor care se opun regimului Maduro.

Mărturiile de la cele șase persoane arestate la scurt timp după tentativa de asasinat din weekend indică implicarea lui Julio Borges în acest complot, dar și a unui alt parlamentar al opoziției, Juan Requesens, a declarat Maduro într-un discurs difuzat marți de televiziunea venezuelană, informează site-ul postului BBC News.

“Mărturiile indică spre Julio Borges, care locuiește într-o vilă la Bogota”, a afirmat Maduro, adăugând: “Știm că este destul de laș încât să participe la un astfel de lucru”.

Borges, care anul trecut a primit din partea UE Premiul Saharov pentru Libertatea de Gândire, a negat categoric acuzațiile.

“Nicolas Maduro, nici țara, nici lumea nu crede farsa privind atacul”, a afirmat liderul opoziției. “Toți știm că este o fațadă creată pentru a îi persecuta și condamna pe cei care se opun dictaturii tale”, a adăugat Borges.

Președintele Venezuelei a mai declarat că Ministerul de Externe de la Caracas va solicita extrădarea din SUA și Columbia a persoanelor implicate în tentativa de asasinat în urma căreia șase militari au fost răniți.

Maduro a reiterat marți că este convins și că fostul președinte columbian Juan Manuel Santos este implicat, însă MAE de la Bogota a catalogat drept absurde acuzațiile.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflației galopante și scăderii prețului petrolului, iar această situație a condus la ample proteste împotriva președintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a sute de manifestanți. Opoziția îl acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a acumula și mai multă putere.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv