<!–

–>

De ce a primit Boureanu suspendare

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Scandalul din iunie anul trecut i-a adus condamnarea fostului deputat Cristian Boureanu. Instanţa spune că dacă nu l-ar fi sancţionat, ar fi încurajat nerespectarea legii.

“Gestul inculpatului de a prinde mâna unui poliţist la portiera autoturismului şi ulterior de a îl lovi pe acesta din urmă cu genunchiul în zona inghinală a adus o atingere importantă autorităţii forţelor de ordine, mai ales având în vedere că o persoană ce a ocupat o funcţie publică în statul român este dator să aibă o conduită ce constituie prin ea însăşi un exemplu pentru societate.”

Nu l-am atins pe polițist, nu i-am rupt uniforma. Uniforma a fost întreagă, pentru că nu m-am apropiat de el. Am fost acuzat pentru asta. Nu i-am prins degetul la uşă” – Cristian Boureanu.

Judecătorii au explicat şi de ce l-au condamnat cu suspendare pe Boureanu.

Instanţa observă că inculpatul, în pofida poziţiei sale de nerecunoaştere, poate reflecta mai mult la consecinţele condamnării pe care o va suferi şi astfel îşi va ajusta conduita pe viitor, sub imperiul măsurilor de supraveghere la care va fi supus pe durata termenului de supraveghere.

Dacă decizia instanţei va rămâne definitivă, fostul deputat va fi supravegheat 3 ani de consilierii de probaţiune.

Judecătorii l-au criticat în motivare și pe polițistul implicat în altercaţia cu Boureanu.

Modalitatea în care a înţeles să acţioneze persoana vătămată (poliţistul – n.r.) în situaţia în care nu a reuşit să îl extragă pe inculpat din autoturism şi să îl conducă la secţie şi anume prin faptul că i-a transmis inculpatului că va chema televiziunea şi astfel va apărea la toate buletinele de ştiri în starea în care se afla la acel moment ridică semne de întrebare cu privire la profesionalismul poliţistului.”

Sentinţa a fost contestată atât de Cristian Boureanu, cât şi de Parchet, aşa că apelul va începe în toamnă.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> De ce a primit Boureanu...