Odată cu anunțarea zilelor de 16 și 17 august ca fiind zile libere pentru bugetari (care generează o minivacanță în perioada 15-19 august), cererea pentru sejururi cu destinații interne în această perioadă s-a dublat, arată un comunicat transmis miercuri de agenția de turism Eximtur.

„În ce privește cererile pentru sejururi pe litoral în această perioadă, dat fiind că perioada era deja vândută în proporție de 100 %, clienților li s-au propus pachete alternative, la munte sau în stațiuni balneare. S-a vândut orice, oricât și oriunde. Cererea a depășit cu mult structura națională de cazare la nivelul lunii august, motivul principal fiind voucherele de vacanță. De altfel, majoritatea cererilor pentru această perioadă a fost pentru pachete cu cost de aproximativ 1.450 de lei – valoarea voucherelor acordate unei persoane”, menționează Eximtur.

Potrivit agenției, perioada de Sf Maria a fost extrem de solicitată și înainte de anunțarea zilelor punte libere, hotelierii au avut vânzări semnificative pentru aceasta încă din luna februarie.

„În afară de sejururile de pe litoral, vânzările cele mai mari mari au fost pentru stațiunile Băile Felix, Căciulata, Herculane, Sovata, în general stațiunile balneare, urmate de cele montane. Costul mediu al unui sejur pentru această minivacanță a fost de aproximativ 1.250 de lei per cameră – 5 nopți cu demipensiune”, se mai arată în comunicat.

În ce privește turismul extern, „anunțul acordării zilelor punte libere a venit cam târziu, nu a generat aceeași creștere ca în cazul destinațiilor authtone. În general, turiștii obișnuiesc să-și pregătească din timp vacanțele în străinătate”, arată reprezentanții Eximtur.

Cele mai vândute destinații externe pentru această perioadă au fost stațiunile de pe litoral din Bulgaria, destinații din Marea Britanie și Italia.

Durata medie a pachetelor cumpărate pentru această minivacanță a fost de 3-4 nopți. Majoritatea rezervărilor sunt cu transport individual și includ all inclusive sau demipensiune. Costul mediu al unui pachet este de 480-500 euro per cameră dublă (2-3 turiști).

„Pentru această minivacață consultanții noștri specializați pe turism extern au propus turiștilor stațiuni de pe litoralul bulgăresc, stațiuni balneare din Ungaria (pachete cu tratamente la băi și spa), pachete city-break în Europa”, arată reprezentanții Eximtur.

Exemple de pachete vândute:

– sejur de 4 nopți cu demipensiune, cameră dublă standard, hotel de 4 stele dintr-o stațiune balneară din Ungaria = 290 euro (acces la zona de spa și la complex acvatic cu o capacitate

de 3.000 de persoane)
– city-break Ljubljana la hotel de 4 stele, pachet de 3 nopți cazare în camera dublă cu mic dejun și bilet de avion din București inclus = 274 de euro pe persoană.

Agenția de turism Eximtur mai anunță că a înregistrat în primul semestru al anului 2018 o creștere de 21% a cifrei totale de vânzări față de aceeași perioadă a anului trecut. Pentru destinațiile autohtone, vânzările au fost cu 40% mai mari, vânzările pentru litoral crescând cu 28% iar cele pentru pachete în stațiunile balneare/montane – cu peste 72%. Și volumul de vânzări aferent destinațiilor externe a înregistrat o creștere, cu peste 33%.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv