Canotorii români medaliați la Campionatul European au ironizat-o pe Ioana Bran pentru declarațiile neinspirate prin care a transmis că sportivii au nevoie de dietă, după ce i s-a adus la cunoștință că diurna unui sportiv e de doar 25 de lei.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, și-a pus în cap sportivii din România după o declarație nefericită făcută într-o conferință de presă. Ministrului i s-a adus la cunoștință că diurna unui sportiv e de doar 25 de lei, iar Bran, vizibil încurcată, a oferit o declarație controversată: „Aș vrea să… Este o situație reală… Desigur, poate că nu reușești de acești 25 de lei să-ți iei hrană… Un oficial al statului român, în momentul în care pleacă într-o delegație are 17 lei diurnă pe zi. Vorbeam de consumul de calorii pe care trebuie să-l aibă un om. Din cunoștințele mele, un sportiv este îndrumat de un medic, de un nutriționist pentru a-și face mesele în așa fel încât să aibă tot ceea ce-i trebuie, să nu aibă anumite lipsuri de natură a componenței și a caloriilor de care are nevoie. Eu nu spun că situația este una ușoară, spun că și aceștia au nevoie de a avea o dietă în funcție de felul cum le-a spus medicul sau antrenorul chiar. Din cunoștințele mele, aceștia trebuie să se păstreze la o anumită greutate, nu au voie nici să oscileze pentru că altfel riscă să dezichilibreze puțin și modul cum s-a obișnuit pe partea de antrenament”.

Cuvintele ministrului nu le-au picat bine canotorilor români medaliați la Europene. Componenții bărcii 8+1 au cerut o mai mare implicare din partea MTS și au ironizat declarațiiel oficialilor români: “Suntem foarte mândri de echipa noastră, de staff-ul nostru, chiar dacă întâmpinăm ghionturi din… Așteptăm tricoaiele cu Centenarul”, a declarat Vlad Aicoboaie cu aluzie la declarația secretarului de stat din MTS, care a folosit greșit cuvântul „tricouri”.

“Doar la noi se poate asta, în România. Uitați-vă puțin la mine. Mănânc de 25 de lei eu?”, a adăugat și Constantin Adam.

„Am avea nevoie de mai mult sprijin, nu cât suntem la concurs să ne aplaude”, a ținut să transmită și Cosmin Macovei pentru TVR.

Canotorii români au concurat cu banderole albe în semn de solidaritate cu Federația de Canotaj, care protestează față de minister.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv