Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a transmis, marți, că Dumitru Fărcaș a fost un maramureșean care și-a iubit până la patimă țara și neamul și care a adus o contribuție majoră la dezvoltarea muzicii populare autentice românești. 

“Maestrul Dumitru Fărcaș, nea Mitru, ne-a părăsit, astăzi, la 80 de ani, lăsând folclorul românesc mult mai sărac. Un maramureșean cumsecade, cu suflet blând, care și-a iubit până la patimă Țara și Neamul, Dumitru Fărcaș și-a adus o contribuție majoră la dezvoltarea muzicii populare autentice românești, în calitate de interpret, dar și de lider al unor ansambluri artistice, îndrumând, cu migală și pasiune, generații de instrumentiști și interpreți de mare valoare. Melodiile sale, interpretate într-un stil inconfundabil și irepetabil la taragot, l-au făcut cunoscut pe Dumitru Fărcaș în toată țara, dar și mult peste hotarele sale. Din păcate, taragotul cu care ne-a fermecat vreme de aproape șase decenii nu va mai răsuna, de astăzi, decât în amintirile noastre și în înregistrările de aur pe care ni le-a lăsat moștenire”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

Interpretul de muzică populară, taragotistul Dumitru Fărcaș, a murit în noaptea de luni spre marți într-un spital din Cluj, în urma unui infarct. Taragotistul avea 80 de ani.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv