Măsuri contra pestei porcine / FOTO: CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

<!–

–>

“Urmărim foarte atent evoluţia pestei porcine africane în România. Măsuri excepţionale, precum supravegherea consolidată şi alocarea de resurse umane adecvate, trebuie aplicate de autorităţile române pentru a asigura gestionarea actualelor focare şi izolarea bolii”, a menţionat purtătorul de cuvânt într-un e-mail transmis agenției de presă.

El a adăugat că ţinerea sub control a bolii “va depinde puternic de implementarea corectă a legislaţiei UE şi a măsurilor prevăzute în strategia UE pentru combaterea pestei porcine africane”.

“Comisia Europeană este gata să continue să ajute România şi să furnizeze orice asistenţă tehnică suplimentară necesară de care ar putea fi nevoie” în combatarea pestei porcine africane, se mai menționează în mesaj.

Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Geronimo Brănescu, numărul focarelor de pestă porcină africană în România a ajuns la 578, în 98 de localităţi din 8 judeţe (Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Tulcea, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Galaţi).

Până acum au fost ucişi peste 78.000 de porci din ferme şi gospodării ale populaţiei.

rootstireaActualitate/Esential
...