Naționala Germaniei a părăsit în genunchi ediția din acest an a Campionatului Mondial din Rusia, fiind eliminată încă din faza grupelor. Eșecul a fost, evident, greu de suportat de fanii „Manschaft-ului”, iar unul dintre cei mai reprezentativi jucători a ales să se despartă de naționala lui Joachim Low.

„Un gol contra virusului fascismului”

Mesut Ozil (29 de ani), jucătorul lui Arsenal Londra și unul dintre germanii cu origini turcești, nu a mai suportat atacurile „rasiale” ale nemților și s-a descotorist de selecționata alături de care a cucerit titlul mondial în 2014, și pentru care a bifat 93 de meciuri oficiale.

Gestul lui Ozil a fost salutat de clasa politică din Turcia. „Îl felicit pe Mesut Ozil care, părăsind echipa națională a Germaniei, a marcat cel mai frumos gol contra virusului fascismului”, a scris pe Twitter, recent, ministrul turc al Justiţiei, Abdulhamit Gul.

Jucătorul s-a arătat deranjat de lipsa sprijinului acordat de Federația Germană de Fotbal (DFB), și, mai ales, de cea președintelui forului, Richard Grindel. „Președintele Grindel spune despre mine că sunt german atunci când naționala câștigă și imigrant atunci când pierdem”, a scris Ozil într-o scrisoare deschisă.

„Jocul său a fost de tot rahatul”

Nu cu mult timp în urmă, Ozil a fost pus la zid de germani după ce s-a pozat cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, deși fotbalistul a asigurat că gestul său nu a avut „nicio intenţie politică”.

Mesut a fost aspru criticat și de președintele lui Bayern Munchen, Uli Hoeness: „Sunt fericit că această mascaradă s-a încheiat. Jocul său a fost de tot rahatul de ani buni! Acum, el și jocul său de tot rahatul se ascund în spatele acestei imagini. Din punct de vedere sportiv, Ozil n-are ce să caute la naționala Germaniei de foarte mulți ani”.


Tag-uri:
ozil, mesut, turcia, germania, arsenal, londra


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-929.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-929-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFotbal extern
Naționala Germaniei a părăsit în genunchi ediția din acest an a Campionatului Mondial din Rusia, fiind eliminată încă din faza grupelor. Eșecul a fost, evident, greu de suportat de fanii „Manschaft-ului”, iar unul dintre cei mai reprezentativi jucători a ales să se despartă de naționala lui Joachim Low. „Un gol...

Preluat de la EVZ