Emilia Șercan a ajuns luni din nou în centru atenţiei după ce a publicat un raport care arată că generalul SRI, Dumitru Dumbravă, actualul secretar general al instituţiei, şi-ar fi plagiat teza de doctorat. Probabil o analiză minuţioasă va dovedi contrariul şi asta pentru că ţinta ar fi alta.

Surse din anturajul acesteia au povestit pentru capital.ro că în următoarele zile, Șercan are pregătită o nouă dezvăluire şi că rolul ei este tocmai de a şifona imaginea unuia dintre oamenii cheie din stat. “Totul face parte dintr-un plan, iar ea execută o comandă”, ne-au dezvăluit aceleaşi surse, fără însă să putem verifica veridicitatea lor.

Emilia Șercan este jurnalistă încă din anul 1996, dar abia în anul 2003 a reuşit să-şi finalizeze studiile de Jurnalism, la distanţă, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, ea lucrând la Bucureşti în acea perioadă. Jurnalista a fost şi ea acuzată la rândul ei de colegii de la turnulsfatului.ro de FURT INTELECTUAL, mai exact că şi-ar fi copiat lucrarea de licenţă, dar nu a avut o reacţie argumentată pe subiect. Interesant este că Șercan cercetează lucrările de doctorat ale altora şi dă verdicte, în condiţiile în care şi ea are mari probleme la acest capitol.

Potrivit CV-ului, Emilia Șercan este jurnalist de investigaţie şi lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. A lucrat pentru „Curierul Naţional”, „Evenimentul zilei” şi grupul de presă Realitatea-Caţavencu, unde Sorin Ovidiu Vântu i-a oferit un salariu colosal – 8.500 de euro. Ca o comparaţie, un producător CNN câştiga doar 6.000 de euro la acea vreme, iar Radu Banciu, de exemplu, după cum chiar el a dezvăluit, 200 de euro.

De asemenea, jurnalista mai are are un Master în Studii de Securitate cu lucrarea de dizertaţie „Metode de culegere de informaţii. Particularităţi în presa de investigaţie” (2008-2010) şi un doctorat absolvit în 2013 cu lucrarea „Cultul secretului. Mecanismele cenzurii în presa comunistă”.

“Sunt o impostoare!”

Eugenia Vodă a difuzat în aprilie 2017, pe TVR, în cadrul emisiunii Profesioniștii, câteva imagini care au stârnit multe controverse. Întrebată de ce a acceptat să lucreze la Realitatea TV, unde avea un salariu de 8.500 de euro, condusă, la acea vreme, de Sorin Ovidiu Vântu, Șercan a spus: ”Am făcut un compromis”, după care a izbucnit în lacrimi și s-a ridicat, spunând că nu poate continua pentru că se simte o ”impostoare”. ”Sunt o impostoare. Cum să pretind eu că sunt o profesionistă a presei din moment ce eu am făcut marele compromis cu Vântu? Eu l-am investigat pe Vântu.”, a spus Șercan înainte a părăsi platoul. ”O aud cum plânge în culise, dar nu vrea să revină!”, a relatat Eugenia Vodă, ulterior.

Aceste imagini au stârnit dezbateri aprinse în mediul online. Mulți dintre cei care au protestat în stradă împotriva OUG 13 au sărit să o apere, asigurând-o că-i sunt alături. Alții au spus că jurnalista a jucat un teatru ieftin pentru că s-a arătat public cine este de fapt.


Tag-uri:
jurnalista, rezist, emilia, sercan, sri, dumbrava, plagiat


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-932.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-932-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Emilia Șercan a ajuns luni din nou în centru atenţiei după ce a publicat un raport care arată că generalul SRI, Dumitru Dumbravă, actualul secretar general al instituţiei, şi-ar fi plagiat teza de doctorat. Probabil o analiză minuţioasă va dovedi contrariul şi asta pentru că ţinta ar fi alta. Surse...

Preluat de la EVZ