“În zilele de luni, marţi şi miercuri serviciile de paşapoarte vor funcţiona până la ora 18.30, iar în zilele de joi şi vineri până la ora 16.30. (…) Programul prelungit va fi valabil în perioada 23 iulie – 31 august, când experienţa ultimilor ani a arătat că numărul cetăţenilor care solicită paşapoarte este mai ridicat comparativ cu restul anului”, se specifică într-un comunicat de presă de presă remis MEDIAFAX de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, sursa citată mai precizează că a fost suplimentat numărul personalului de la ghişee, iar structurile de paşapoarte au fost mutate în sedii noi, care oferă condiţii decente şi spaţii de aşteptare pentru cetăţeni.

“Pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, structurile de paşapoarte funcţionează în două centre comerciale Plaza România şi ParkLake, numărul total de ghişee fiind de 42. Timpul mediu de procesare al unei cereri este de şapte minute la oricare dintre sedii. Recomandăm cetăţenilor să îşi facă programare online pe site-ul www.epasapoarte.ro, în acest caz, timpul de aşteptare la ghişeu fiind zero”, se mai arată în comunicatul de presă.

Începând cu data de 20 iulie 2018 a crescut valabilitatea paşaportului simplu electronic pentru persoanele de peste 18 ani, de la cinci la zece ani.

De asemenea, au fost schimbate condiţiile de eliberare a paşaportului simplu temporar. Acesta se va elibera doar în situaţii obiective, în baza unor documente care justifică urgenţa deplasării, din motive familiale, de sănătate sau profesionale, care nu permit aşteptarea timpului necesar pentru eliberarea unui paşaport electronic. În astfel de cazuri, termenul de soluţionare a cererii de eliberare a documentului de călătorie temporar este de cel mult trei zile lucrătoare.

Cetăţenii care nu doresc un paşaport simplu electronic sau care nu pot prezenta documentele care să justifice urgenţa deplasării, vor primi paşaport temporar în termenul de eliberare a documentului electronic – maxim 30 de zile lucrătoare, în cazul cererilor depuse în ţară, şi cel mult 90 de zile lucrătoare pentru cererile depuse în străinătate.


Tag-uri:
Serviciile, Paşapoarte, Capitala, Ilfov, prelungirea, programului, publicul, orar


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-923.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-923-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
“În zilele de luni, marţi şi miercuri serviciile de paşapoarte vor funcţiona până la ora 18.30, iar în zilele de joi şi vineri până la ora 16.30. (...) Programul prelungit va fi valabil în perioada 23 iulie – 31 august, când experienţa ultimilor ani a arătat că numărul cetăţenilor...

Preluat de la EVZ