Ajutorul respectiv va fi folosit pentru a finanța pregătirea suplimentară, echipamentele și consilierea în vederea dezvoltării capacității de apărare a forțelor armate din Ucraina, susține Pentagonul într-o declarație oficială.
“Prin acest gest, reafirmăm relația de lungă durată dintre Statele Unite și Ucraina, în materie de apărare”, se arată în declarație, adăugându-se că efortul SUA în materie de asistență de securitate pentru Ucraina a depășit un miliard de dolari, începând cu anul 2014.
Se va decide mai târziu când vor fi livrate echipamentele.
Declarația a apărut vineri pe fondul respingerii, de către Casa Albă, a unei propuneri făcute de Rusia pentru organizarea unui referendum în Ucraina de Est, cu privire la soarta regiunii.
“Organizarea unui așa-zis referendum într-o parte a Ucrainei care nu se află sub controlul guvernului nu ar avea nicio legitimitate”, a declarat Garrett Marquis, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă.
Presa din S.U.A. a publicat joi mai multe reportaje potrivit cărora președintele rus, Vladimir Putin, s-a referit la posibilitatea unui referendum în Ucraina, în timpul întâlnirii sale de luni cu președintele Donald Trump, în Finlanda.
Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoly Antonov, a confirmat vineri că domnul Putin a discutat acest subiect cu Președintele Trump și că a făcut “propuneri concrete” cu privire la gestionarea conflictului.
Conflictul din estul Ucrainei a început în 2014, între forțele guvernului ucrainean și grupuri armate care și-au declarat independența față de Kiev. Ucraina susține de mult timp că Rusia ajută insurgenții, în timp ce Moscova a respins în mod repetat acuzațiile de la Kiev.


Tag-uri:
putin, rusia, ucraina, rusia ucraina, rusia ucraina razboi, rusia ucraina conflict, nato rusia, nato, nato ucraina, nato rusia ucraina


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-827.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-827-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ajutorul respectiv va fi folosit pentru a finanța pregătirea suplimentară, echipamentele și consilierea în vederea dezvoltării capacității de apărare a forțelor armate din Ucraina, susține Pentagonul într-o declarație oficială. 'Prin acest gest, reafirmăm relația de lungă durată dintre Statele Unite și Ucraina, în materie de apărare', se arată în declarație,...

Preluat de la EVZ