Este vorba de sonda Parker Solar Probe, care va încerca să se paropie cât mai mult de Soare, cu scopul de a studia coroana solară și fenomenul vânturilor solare.

Sonda va avea o misiune extrem de dificilă, încercând să înfrunte temperaturi extrem de ridicate pentru a se apropia la o distanța de 6,1 milioane de kilometri față de suprafața soarelui, o distanță de șapte ori mai aproape decât s-a încercat vreodată.

„Să trimiţi o sondă unde nu ai mai fost înainte este un lucru ambiţios. Să o trimiţi în astfel de condiţii dificile este foarte ambiţios”, a declarat Nicola Fox, cercetător în cadrul laboratorului de fizică aplicată de la Universitatea Johns Hopkins.

Este un proiect extrem de ambițios, care ar putea scoate la iveală informații incendiare, în condițiile în care sonda Helios 2 a ajuns în 1976 la o distanţa de 43 de milioane de kilometri faţă de Soare, cel mai aproape până acum.

„Este esenţial pentru noi să putem anticipa vremea în spaţiu, în aceeaşi manieră în care putem anticipa vremea pe Pământ”, a declarat Alex Young, cercetător în cadrul facilităţii NASA Goddard Space Flight Center din Maryland, care a mai adăugat că „în cazuri extreme, aceste evenimente spaţiale pot afecta reţeaua electrică de pe Pământ”.

Proiectul va costa 1,5 miliarde de dolari și este prima misiune importantă din programul NASA „Living With a Star”.


Tag-uri:
nasa, misiune, sonda, spatiala, soare, proiect

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-841.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-841-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Este vorba de sonda Parker Solar Probe, care va încerca să se paropie cât mai mult de Soare, cu scopul de a studia coroana solară și fenomenul vânturilor solare. Sonda va avea o misiune extrem de dificilă, încercând să înfrunte temperaturi extrem de ridicate pentru a se apropia la o...

Preluat de la EVZ