Celebrul cântăreţ Ilie Micolov a ajuns în pragul disperării. Nu are pensie şi nici nu mai poate urca pe scenă, deplasându-se cu greutate, doar prin casă, în cârje. Trăieşte de pe o zi pe alta din ajutorul primit de la vecini sau de la prietenii care se împuţinează pe zi ce trece. Suferă de diabet şi de ulcer varicos, iar acum se află la Suceava, unde medicii se străduiesc să-i aline durerile. Artistul ne-a oferit, cu lacrimi în ochi, un interviu de suflet, titra Click, în 2017.

Durerea ce mai mare a artistului a fost gestul neaşteptat al familiei de al părăsi

Ilie Micolov a fost pe val în anii comunismului, făcând furori pe scenă cu timbrul său baritonal şi cu chitara la care mai cântă doar ca să îşi aline durerea. Nu-i vine să creadă că acum, la 68 de ani, nu poate câştiga un leu din muzică, măcar pentru a-şi cumpăra mâncare şi medicamente. Până în vară, el mai primea sume frumuşele de la soţia şi de la fiica lui, stabilite în Germania. Însă brusc şi ele l-au dat uitării.

”De patru luni, nu mai vor să-mi răspundă la telefon, m-au lăsat singur şi fără bani pentru pastile. Fata mea, Elena, are un loc de muncă bun, este translator de spaniolă şi engleză, iar soţia mea lucrează la un azil de bătrâni. S-au dezis de mine. Pe Elena n-am mai văzut-o din 2014. La începutul anului m-a făcut bunic, însă nici pe nepot nu l-am văzut vreodată”. Artistul se află acum la Suceava, unde medicii se străduiesc să-l scape de durerile îngrozitoare de la picioare, cu care Ilie s-a ales în 2015, după ce un bărbat l-a convins să bea un sirop de slăbit.

Despre sărăcia în care a fost nevoit să se zbată

”N-am mai dat de omul acela, mi-a fost rău imediat după ce am băut lichidul, de atunci stau mai mult prin spitale. Am făcut ulcer varicos, picioarele mele sunt foarte umflate, nu-mi mai intră piciorul în pantofi, merg cu greutate, cu ajutorul cârjelor. Aş vrea să mai cânt, să mai fac un ban, dar nu sunt transportabil. Ar trebui să primesc o pensie minimă, de câteva sute de lei, dar trebuie să umblu pe la ghişee cu actele şi nu pot ieşi din casă”.

Ilie Micolov a declarat adesea că trăieşte din mila vecinilor, însă nu mulți artişti s-au grăbit să-i sară în ajutor. De exempluFuego nu l-a lăsat pe artist la greu şi i-a oferit ceva bani, obținuți din vânzare tablourilor pe care le pictează seara sau în zilele libere.

Refiza regimul fără grăsimi

„Ştiu că n-am voie grăsimi, mă ceartă şi doctorii, dar eu mi-am făcut provizii pentru iarnă, aşa mâncau şi părinţii noştri, dar şi bunicii, şi nimeni n-a murit de la slănină. Păi, doctorii îţi zic să nu bei, să nu fumezi, să nu mănânci prăjeli. Numai că eu am o grămadă de prieteni care le-au urmat sfatul şi acum sunt în groapă, erau chiar mai tineri decât mine”.


Tag-uri:
Ilie Micolov, a murit, Suceava, artist, cântăreţ


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-833.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-833-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Celebrul cântăreţ Ilie Micolov a ajuns în pragul disperării. Nu are pensie şi nici nu mai poate urca pe scenă, deplasându-se cu greutate, doar prin casă, în cârje. Trăieşte de pe o zi pe alta din ajutorul primit de la vecini sau de la prietenii care se împuţinează pe...

Preluat de la EVZ