Ilie Micolov s-a născut în iulie 1950, la Suceava. Era cunoscut publicului mai ales pentru şlagărul “Dragoste la prima vedere”.

De profesie economist, Ilie Micolov a fost consilier pe teme muzicale al Radio România Actualităţi, a apărut în cadrul spectacolelor Teatrului „Constantin Tănase” din Bucureşti şi a susţinut turnee alături de formaţia Romanticii, informează wowbiz.ro.

În ultima vreme, Ilie Micolov se confrunta cu mari probleme de sănătate. Suferea de diabet, astm şi probleme cardiace. Soarta a făcut ca ultima partea a vieţii să o petreacă departe de familia lui, rămasă în Germania, unde artistul emigrase în 1988 şi de unde s-a reîntors în anii ‘90.

Ilie Micolov, îndrăgit interpret de muzică ușoară, s-a născut pe 2 iulie 1950, la Suceava.

Sensibilitatea l-a ajutat să aibă de mic preocupări artistice la Casa pionierilor, la fel că toți copiii din acea perioada. Astfel, Ilie Micolov a fost la cercul de teatru, la dansuri, a făcut sport (atletism, hochei, motocros), iar la 12 ani a învățat să cânte la chitară, visând să facă parte dintr-o orchestra adevărată, informează bestmusic.ro

În copilărie nu avea parte de cine știe ce bucate alese, dar pentru el bogat însemna să fie sănătos, să poată bate luncile la rând. Și cum ar putea să renunțe la amintirile copilăriei căci doar a crescut pe genunchii Sofiei Vicoveanca. Sofia abia începuse să cânte, avea 17-18 ani, iar el avea 9-10 ani când tatăl sau (șofer pe autobuzul ansamblului `Ciprian Porumbescu`) l-a introdus în lumea artiștilor.

O perioada a fost consilier pe teme muzicale al radiolui. De asemenea, ani buni a apărut în spectacolele teatrului Constantin Tănase și a întreprins turnee alături de formația Romanticii, în special.

Ilie Micolov este artistul cu o evoluție atipică în peisajul muzicii pop de la noi. În 1983, când avea 34 de ani, inspirat de muza care-i atinge sufletul cu bagheta magică, compune „Dragoste la prima vedere”, melodia care a cucerit definitiv publicul român prin simplitatea și sensibilitatea versurilor scrise de însuși Ilie Micolov dar și prin interpretarea plină de emoție, cu vocea-i inconfundabilă.

Prima dragoste a fost ceva „ancestral”, fulgerător, ceva ce s-a pogorat asupra să cu forță – cine ar fi crezut?.

Astfel s-a născut piesă atât de îndrăgită, „Dragoste la prima vedere”: inspirată de o ”fata superbă, cu părul lung până la mijloc”.

Succesul extraordinar cu „Dragoste la prima vedere”, piesă pe care radioul public o difuza la maxim că urmare a zecilor de mii de scrisori primite de la ascultători și popularitatea câștigată i-a determinat pe cei de la Secția de Cultură să-i propună imprimarea unui disc de autor, pe care l-a lucrat împreună cu Mircea Drăgan.

Deși a avut un succes imens, melodia nu a ajuns să aibă propriul videoclip decât după 23 de ani de la lansare. Vinilul nu se putea numi altfel decât „Dragoste la prima vedere”.

Astfel, un singur tiraj scos de Electrecord nu putea fi de-ajuns. Albumul a fost reeditat de vreo 20 de ori. Așa s-a ajuns la 600.000 de exemplare vândute.


Tag-uri:
ilie micolov, ilie micolov a murit, a murit ilie micolov, dragoste la prima vedere, ilie micolov dragoste la prima vedere, ilie micolov biografie, ilie micolov melodii, ilie micolov hituri, ilie micolov youtube


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-832.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-832-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Ilie Micolov s-a născut în iulie 1950, la Suceava. Era cunoscut publicului mai ales pentru şlagărul 'Dragoste la prima vedere'. De profesie economist, Ilie Micolov a fost consilier pe teme muzicale al Radio România Actualităţi, a apărut în cadrul spectacolelor Teatrului „Constantin Tănase' din Bucureşti şi a susţinut turnee alături...

Preluat de la EVZ