Simona Halep a devenit prima jucătoare din România care a ajuns pe locul 1 WTA și a doua, după Virginia Ruzici, care a cucerit un titlu de Grand Slam, la Roland Garros.

Decizia lui Halep de a nu fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016, a dat naștere la numeroase controverse, dar jucătoarea de 26 de ani e decisă să se revanșeze peste 2 ani, la Tokyo.

Mai mult decât atât, Simona își dorește și trofeul Fed Cup, alături de echipa României, care a revenit în Grupa Mondială, urmând să-și afle adversara din primul tur al ediției 2019 pe 24 iulie.

“Îmi doresc să câștig o medalie la Olimpiadă și trofeul Fed Cup. Nu e ușor la Fed Cup. Noi, jucătoarele de la echipă, trebuie să fim unite, să ne transmitem energie pozitivă. E greu să te adaptezi pentru că joci foarte puțin. La Fed Cup am jucat mereu bine când am fost sănătoasă. Chiar sunt recunoscătoare competiției, pentru că m-a ajutat să câștig la Roland Garros”, a declarat Simona Halep, într-un interviu pentru Eurosport.

La întoarcerea în țară, după triumful istoric de la Roland Garros, Halep a vorbit despre dorința sa de a cuceri o medalie la JO.

“Mereu mi-am dorit o medalie olimpică, însă data trecută a fost un pic greu și cu toate problemele din acea zonă am hotărât să nu joc. Dar am jucat la Londra, în 2012, și a fost chiar ceva deosebit. Dacă voi fi sănătoasă, dacă o să fiu aptaă de joc, mă duc cu cea mai mare plăcere, pentru că este ceva total diferit să joci la Olimpiadă pentru țara ta. Ceva diferit chiar și de un Grand Slam. Așa că o să merg, dacă o să fiu sănătoasă”, a explicat Halep.

În absența Simonei Halep, Horia Tecău și Florin Mergea au adus prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, în 2016. Cei doi au jucat finala de dublu la Rio, pierdută în fața spaniolilor Rafael Nadal și Marc Lopez, și au obținut medaliile de argint.

La singura sa prezență la Jocurile Olimpice, în 2012, Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur, fiind învinsă în două seturi de Iaroslava Shvedova, din Kazahstan.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv