Horoscop Pe 19 iulie s-au născut Samuel Colt, Herbert Marcuse, Edgar Degas, Charles Mayo, A.J. Cronin, Ilie Năstase, Maria-Luiza Cristescu, Diana Mocanu.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Macrina, sora lui Vasile cel Mare, Die și aflarea moaștelor lui Serafim de Sarov.

Horoscop “Evenimentul Zilei” din 19 iulie 1848 a fost că, la o convenţie a activistelor pentru drepturile femeilor, care a avut loc în Seneca Falls, statul New York, o anume Amelia Bloomer a promovat, spre entuziasmul “sufragetelor” ceea ce ea denumea “partea de jos a unei îmbrăcăminţi raţionale“. Era vorba de o pereche de pantaloni scurţi de atunci numiţi “bloomers“. A fost un întreg scandal cu multe caricaturi şi articole comice prin ziare. Pantalonii erau până mai jos de genuchi…

Horoscop O zi foarte complicată din punct de vedere astrologic, peste realitatea cotidiană suprapunându-se greutatea tradiţiei. Este Circovul lui Sf. Ilie, Palielele. Obiceiul era ca, la miezul nopţii, fetele mari să umble dezbrăcate prin lanul de cânepă, la lumina Lunii.

Aşa aveau să viseze cu cine se măritau. Se pare că nici cânepă nu mai avem, cât despre fete… ele umblă cât pot de dezbrăcate mai tot timpul, doar s-o găsi cineva care să le ia.

Le înţeleg, parcă este după război. Mai multe milioane de tineri bărbaţi lipsesc de pe piaţa dragostei în România. Este penurie… Sunt la dracu’ cu cărţi, Doamne iartă-mă, în toată Europa şi chiar prin lume, ca să câştige câţiva bănuţi! Greu plătim greşelile celor care ne conduc!

Horoscop Dar, acum două, trei, poate chiar zece mii de ani reprezentanţii triburilor se strângeau din nou. Se pregăteau de ritualurile zilei marelui Dabatopeios, “dibaciul”, iscusitul, neîntrecutul. Cel care a adus focul, un Prometeu traco-geto-dacic, dar și cel care topește metalele și făureşte uneltele și armele, corespondentul lui Hefaistos din mitologia grecească. Dar despre Dabatopeios şi varianta creştină, Marele Profet Ilie mâine, de ziua care trebuie.

Nu se mai ştie unde se strângeau tinerii, pentru că tinerii erau trimişi ca soli. Cei mai harnici, cei mai frumoşi. Ca să se cunoască cu alţi tineri din acelaşi vechi popor, din mândra rasă a lupilor. Poate pe Muntele Găina, la întâlnirea tinerilor de la 1.500 de metri, mitocănesc și musulman spus ”târgul de fete”. Pe această denumire, ”târgul de fete” academicianul Mihail Roller și clica lui au construit o întreagă teorie despre sclavagismul dacilor. A fost combătut puternic, cu dovezi arheologice și citate din Herodot și Strabon, de doi tineri istorici, proaspeți doctori în științe, doi veri, Ștefan Ștefănescu și Liviu Ștefănescu. Și-au riscat capul, noroc că politica s-a schimbat. Liviu Ștefănescu a fost tatăl meu, Ștefan Ștefănescu, unchiul meu.

Horoscop Poate fetele și băieții din vechime se întâlneau și aici, la Curbura Carpaţilor, în casa cutremurelor. Oare de ce au construit romanii aici, în Curbură, la Drajna de Sus, un castru imens care putea să adăpostească două legiuni odată?

Nu cumva trădători de neam şi de ţară le divulgaseră romanilor o parte din marele secretul al dacilor? Cum a făcut bicisnicul de Bicilis! Că, pe undeva, pe aici, se află Oraşul Ascuns, centrul religios unde era intrarea în lumea subterană a tezaurelor de nepreţuit, dedicate Marilor Zei…

Romanii au căutat, au căutat, au căutat – nu au găsit… şi astăzi mai sunt pe aici căutători de comori! Unii au avut noroc, au găsit ceva aur medieval, sau cocoşei, puţin aur, cât pentru o familie, pe alţii i-au prins pe vremuri, miliţia. Dar Marele Tezaur tot nu a fost găsit. Este vorba de zeci de tone de aur, sub formă de sfere, de şi mai multe tone de argint bare şi de o jumătate de căruță de pietre preţioase, după estimările lui Nicolae Iorga. Dacii nu purtau bijuterii, spre deosebire de agatârși. Tot ce era prețios dădeau preoților, ca să îmbuneze zeii, chirie pentru speranță! Vorbele acestea, chirie pentru speranță, le-am auzit de mult, dar au fost răspândite de Leonida Neamțu, Dumnezeu să-l odihnească!

Marele istoric Nicolae Iorga de aceea s-a mutat la Valenii de Munte ca să studieze castrul roman şi posibila locaţie a Davei. Să fi fost legendara Rumi Dava?

Horoscop Într-o scrisoare, prin care cerea bani unui prieten doctor, da, da, celebrul istoric era foarte modest financiar, era cinstit şi patriot, păcat că l-au asasinat legionarii, ei bine, în acea scrisoare marele istoric nu îşi ascunde dezamăgirea că, probabil, nu va găsi niciodată oraşul ascuns.

Nu, nu a găsit orașul subteran al sacerdoților! Nimeni nu l-a găsit. Mă tem, de fapt, sunt fericit, că multele cutremure, timp de peste două mii de ani au surpat şi au acoperit cu milioane de tone de pământ şi stâncă intrarea în cetatea subterană. Aşa că dacă cineva ar ştii exact locul de intrare în subteran, tot nu ar fi posibil să găsim comoara care ne aparţine nouă, naţiei române, chiria pentru pământul acesta mănos râvnit și cumpărat acum de străini, să nu-i mai încapă lumea! “Munţii noştri aur poartă, noi… “

Horoscop Este o poveste adevărată, tineri padawani şi vă sfătuiesc să căutaţi aurul din voi, binele, dreptatea, cinstea şi curajul şi să lăsăm aurul strămoşilor în pământ, ca pomană pentru vitejia lor și chirie pentru speranța noastră, a neamului. Oricum, nu ştim unde este… este uşor să renunţi la ceva care încă nu este al tău, nu?

Dacă citiți Istoria României a Academiei, cea în patru volume, coordonată de cei doi veri, Liviu și Ștefan Ștefănescu, ajungeți la aceleași concluzii la care am ajuns eu. Sursele mele se numesc Herodot, Strabon, Diodorus Siculus, Justinus, Dio Cassius, Vasile Pârvan, Daicoviciu, Nistor, Plopșor și mulți alți istorici, arheologi, oameni de știință – pe unii i-am auzit, pe alții i-am citit. Cărți, oameni, dar și Coloana lui Traian, o carte în piatră – netul nu este pentru mine o sursă, netul este în întuneric, anonim și de acea iresponsabil, incomplet, confuz și infectat de prostie.

Forţa, ca reprezentare a Lui Dumnezeu, să fie mereu cu voi, să vă lumineze mintea şi să vă întărească sufletul, pentru că mereu şi mereu suntem puşi la încercări, dar așa este viața, însă cineva a plătit pentru noi chiria pentru speranță, gândindu-se că mâine este, în definitiv, o altă zi!

٭ ٭ ٭


Tag-uri:
horoscop, mihail roller, radu stefanescu, dom profesor, astrologie, destin, viitor, speranță


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-720.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-720-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialHoroscop
Horoscop Pe 19 iulie s-au născut Samuel Colt, Herbert Marcuse, Edgar Degas, Charles Mayo, A.J. Cronin, Ilie Năstase, Maria-Luiza Cristescu, Diana Mocanu. Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Macrina, sora lui Vasile cel Mare, Die și aflarea moaștelor lui Serafim de Sarov. Horoscop 'Evenimentul Zilei' din 19 iulie 1848 a fost...

Preluat de la EVZ