Procurorii DIICOT așteaptă o serie de documente din partea autorităților sârbe pentru a continua oficial anchetă care îi vizează pece doi polițiși de frontieră au fost prinși în timp ce transportau țigări de contrabandă cu mașina MAI, în noaotea de duminică spre luni.

Cei doi polițiști din cadrul Inspectoratului Poliției de Frontieră Timișoara au fost prinși, în noaptea de duminică spre luni, în sectorul Cruceni – Foeni. Spre deosebire de restul zilelor când transmit prin comunicate de presă prinderea celor mai mărunți contrabandiști, oficialii ITPF Timișoara nu confirmă prinderea în flagrant a lucrătorilor instituției, spunând că ”e o anchetă în desfășurare, cazul fiind preluat de DIICOT”. În declarația oficială transmisă, la solicitarea EVZ, se arată: ”în zona a fost trimisă o echipă operativă a ITPF Timişoara, care a depistat în proximitatea frontierei cu Serbia mai multe cartuşe cu ţigări”. În mod curios, în timp ce reprezentanții ITPFT susțin că au găsit țigări de contrabandă în România, surse din rândul procurorilor arată că ”fapta a fost comistă pe teritoriul țării vecine”.

Cert este că în loc să păzească granițele, polițiștii de frontieră din Serbia și România, au constituit, la Foeni, o rețea care făcea trafic cu țigări. Sârbii auceau marfa, ambalată, o lăsau în zona liberă, de unde românii, când mergeau în patrulare, o încărcau în mașina de serviciu, și se ocupau, mai departe, de comercializarea țigărilor.

Totul a ieșit la iveală după ce polițiștii sârbi, care aveau informații că unii dintre colegiilor fac contrabandă, i-au filat chiar în timpul unei tranzacții, în noaptea d eduminică spre luni. Sârbii au cerut sprijinul autorităților române, iar un ofițer și un agent de la ITPF Timișoara au fost preluați de DIICOT Timișoara.


Tag-uri:
contrabanda, politisti de frontiera, romani, sarbi, tigari, foeni, cruceni, diic ot


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-703.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-703-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Procurorii DIICOT așteaptă o serie de documente din partea autorităților sârbe pentru a continua oficial anchetă care îi vizează pece doi polițiși de frontieră au fost prinși în timp ce transportau țigări de contrabandă cu mașina MAI, în noaotea de duminică spre luni. Cei doi polițiști din cadrul...

Preluat de la EVZ