Pe 11 iulie, medicul veterinar din satul Cucuieţi, Marinică Anghel, a fost trezit cu noaptea în cap, pe la 6.30, de unul dintre sătenii care venise să îl anunţe că una dintre cele 50 de bovine ale sale îşi dăduse obştescul sfârşit.

Prima oară în poarta veterinarului am bătut pentru că, în astfel de situaţii, cadavrul animalului trebuie să fie supus unor teste de laborator pentru a se constata exact care a fost cauza morţii. Să nu fie vorba de cine ştie ce boală, aia a vacii nebune sau mai ştiu eu ce, cu transmitere la om”, s-a confesat Groşoiu Victor Valentin reporterului EVZ care l-a contactat pentru a afla întreaga tărăşenie.

Au ridicat vaca cu poliţia

În aceeaşi zi, despre moartea Cameliei – aşa îşi botezase săteanul vaca – au aflat, pe rând, Sandu Gheorghe, reprezentantul zonal al Direcţiei Sanitar Veterinare, mai marele Primăriei, Şefu Marian, prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean în persoană. De la cel mai mic la cel mai mare, tot satul aflase că biata Camelia îşi dăduse duhul şi că urmează să fie dusă la incinerare. „La început, totul a mers ca uns. Medicul veterinar de la noi din sat a luat legătura cu superiorii lui de la Direcţia Sanitar Veterniară. Ăia de acolo au stabilit că vaca a murit pentru că a mâncat iarbă de pe păsune şi s-a umflat până a plesnit, apoi au sunat la Primărie. Eh, şi după vreo două zile, pe 13, primesc telefon de la viceprimarul Silviu Predoi. Îmi zice: „Nea, Vali, dă repejor fuga la veterinar să îţi dea certificate’ că a murit vaca, căută doi, trei flăcăi mai vânjoşi prin sat şi pregăteşte-te că venim să o luăm pe Camelia să o ducem la incinerare. Aşa am făcut şi m-am pus pe aşteptat. În două ore, mă claxonau la poartă deja ăia de la ecarisare. Era şi viceprimarul cu ei, ba şi un echipaj de Poliţie. Au luat vaca, au urcat-o în maşină şi duşi au fost”, mi-a mărturisit săteanul.

Cu moarta-n uliță

Telenovela morţii Cameliei, deşi pare aproape de un happy end convenţional, este departe însă de final. Nu trec două ore, din ce îmi spune Groşoiu Valentin, că echipajul de ecarisare îi bate din nou în poartă. De data asta, fără vice şi poliţişti. Doar cu vreo doi angajaţi ai primăriei. „S-au dat jos din maşină şi, hodoronc, tronc, că să-mi lase vaca moartă în bătătură. Că nare Primăria bani să-i plătească pe ăia de la ecarisare”, îmi zice cătrănit pară şi foc săteanul. „Da’ nici eu nu m-am lăsat. Le-am zis că dacă intră vreunul în curtea mea, îl fac pilaf. N-au intrat. Au descărcat doar vaca, după ce s-au opintit zor nevoie mare, au lăsat-o la o sută de metri de grajd şi p-aici ţi-e drumul. Cică să fac ce vreau cu ea că ei nu muncesc pe gratis şi că dacă nu îşi primesc banii, pa si pusi!”, mi s-a mai confesat nea Vali care a ţinut să mă asigure că el, unul, nu are nici o treabă cu plătitul echipei de ecarisare. „Chestia cu proprietarul care trebuie să plătească e valabilă doar în cazul în care stăpânul animalului are firmă. Eu n-am aşa că e treaba lui Şefu Marian să plătească”, mai zice oftând.


Tag-uri:
vaca, camelia, teleorman, vaca teleorman, ansv


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-672.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-672-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Pe 11 iulie, medicul veterinar din satul Cucuieţi, Marinică Anghel, a fost trezit cu noaptea în cap, pe la 6.30, de unul dintre sătenii care venise să îl anunţe că una dintre cele 50 de bovine ale sale îşi dăduse obştescul sfârşit. „Prima oară în poarta veterinarului am bătut pentru...

Preluat de la EVZ