Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, favorita numărul 2, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open, după ce a învins-o cu 6-3, 7-5 pe slovena Tamara Zidansek (93 WTA).

Buzărnescu a făcut repede primul break și a condus cu 2-1, însă slovena a revenit și a făcut imediat rebreak-ul. Cele două jucătoare au continuat cap la cap până în ghemul al șaptelea, care a fost de altfel și cel mai lung al primului set. Jucătoarea română a avut 40-0 pe serviciul adversarei, însă a câștigat abia a cincea minge de break. Buzărnescu a încheiat setul cu un break, scor 6-3.

Jocul Mihaelei Buzărnescu a început să sufere în setul secund, când a pierdut pe propriul serviciu primul ghem. Zidansek s-a distanțat apoi la 3-1 și 4-1 când a reușit al doilea break, moment în care jucătoarea română a izbucnit în lacrimi pe bancă, fiind încurajată de antrenorul Septimiu Frățilă. Discuția cu acesta i-a ridicat moralul Mihaelei Buzărnescu, ea reușind să revină și să egaleze, 4-4. După un break al jucătoarei slovene, Buzărnescu a câștigat trei ghemuri la rând și a reușit să evite intrarea partidei în decisiv impunându-se cu 7-5.

Aceasta este a treia victorie jucătoarei române în fața Tamarei Zidansek, după cele obținute în 2015, la Zawada (Polonia), și 2017, la Toyota (Japonia). Buzărnescu și-a asigurat un cec de 5.900 dolari și 60 puncte WTA pentru calificarea în sferturile de finală, acolo unde o va întâlni pe Yafan Wang (China).

În afară de Mihaela Buzărnescu, în proba de simplu a turneului de la București a mai rămas doar o româncă, Sorana Cîrstea, care o va întâlni în turul 2 pe Maryna Zanevska din Belgia.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv