În exercițiul dreptului de inițiativă legislativă, senatorii și deputații precedă la prezentarea motivelor care au condus la promovarea proiectului de lege în Parlament, de obicei, după ce, în fundamentarea acestuia, s-a consultat atât cu societatea civilă, cât și cu specialiștii din domeniul în care se dorește o schimbare.

Pedofilii să fie castrați chimic

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a depus din nou, în februarie, la Senat, un proiect de lege conform căruia pedofilii să fie castrați chimic. Tot Rădulescu a depus un proiect de lege asemănător în sesiunea parlamentară din 2014, care, la fel, a fost respins de aleșii poporului.

Politicianul și-a motivat inițiativa invocând „principiul interesului superior al copilului” și a avut ca model legislația din alte state europene. Un exemplu în acest sens este Germania, care aplică „tratament medical pedofililor”.

Cunoscut drept „deputatul Mitralieră”, Cătălin Rădulescu a spus că, primul caz de castrare chimică a fost în 1944, în SUA, iar în 1996 California a devenit primul stat american care a introdus castrarea chimică drept pedeapsă pentru infracțiunile de natură sexuală, tratamentul fiind obligatoriu pentru recidiviști și pentru cei eliberați condiționat.

Bombele cu ceas din alimentație să fie interzise

Deputatul ALDE, Ștefan Băișanu, a depus, în mai, un proiect de lege prin care denumirile referitoare la produsele de origine animală (mezelurile și lactatele) ar putea fi schimbate dacă nu conțin 95% din ingredimentul de bază. Cu alte cuvinte, inițiativa legislativă avea ca scop să interzică anumite practici de marketing înșelătoare pentru consumatori, care asociază termeni cum ar fi produsele de friptură, mușchiuleț file, șuncă, bacon, mezeluri (salam, parizer) care nu sunt compuși din carne mai deloc. Parlamentarul și-a motivat inițiativa legislativă pe expunerea zilnică „la alimente care ne îmbolnăvesc încet, dar sigur”. „Părinții cumpără produse alimentare pentru sandwichi-urile copiilor, diabeticii le iau pentru că sunt slabe , deci de regim , fără să știe că mai mult rău își fac, iar noi, toți, mâncăm pentru că sunt bune. Ele nu sunt altceva decât bombe cu ceas”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.


Tag-uri:
parlament, legi, catalin, radulescu, senat, legi propuse, parlament legi


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-671.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-671-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
În exercițiul dreptului de inițiativă legislativă, senatorii și deputații precedă la prezentarea motivelor care au condus la promovarea proiectului de lege în Parlament, de obicei, după ce, în fundamentarea acestuia, s-a consultat atât cu societatea civilă, cât și cu specialiștii din domeniul în care se dorește o schimbare. Pedofilii să...

Preluat de la EVZ