Referitor la sesizările unor cetățeni privind mirosurile neplăcute din zona Militari Residence, aceștia au explicat că susțin „cu toată responsabilitatea că ele nu sunt rezultatul activității depozitului ecologic de la Chiajna, administrat de Iridex Group Import Export SRL”. Mai mult, ne-au furnizat și argumente care certifică acest fapt. Iată care sunt acestea:

CMID Iridex își desfășoară activitatea respectând în totalitate normativele UE și cele românești în domeniu, făcând din protecția mediului înconjurător și protecția sănătății oamenilor obiectivele ei prioritare.

Depozitul ecologic de la Chiajna este proiectat și operat în conformitate cu prevederile Directivei UE 1999/31/CE cu privire la depozitarea deșeurilor, transpusă în legislația națională prin HG nr. 349/2005 privind depozitarea deșeurilor, precum și cu cele ale Normativului tehnic privind depozitarea deșeurilor aprobat prin OM nr. 757/2004.

● În urma unor acțiuni de verificare minuțioase a activității noastre, verificări și testări care au durat mai bine de 22 luni, Agenția pentru Protecția Mediului a reînnoit Autorizația Integrată de Mediu a depozitului ecologic gestionat de Iridex. De altfel, acesta este unul din cele doar 3 depozite conforme care funcționează la nivel național, respectând toate normativele EU și legislația românească în domeniul protecției mediului.

Emisii monitorizate strict

Emisiile de gaze sunt monitorizate 24/7, iar rezultatele măsurătorilor sunt transmise Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului București. Mai mult decât atât, în spiritul transparenței totale, rezultatele măsurătorilor sunt disponibile public, în timp real, pe site-ul companiei.

Stația de ardere a gazului de depozit, precum și instalația de producere a curentului electric prin arderea gazului de depozit, sunt printre cele mai moderne instalații din Europa. Instalația folosită – de producție germană – este similară cu instalații folosite în multe țări din UE, și respectă în totalitate principiile Economiei Circulare, de valorificare cât mai completă a tuturor resurselor și asigurarea unui mediu curat. Instalația de ardere a gazului de depozit asigură eliminarea în siguranță a gazului, după arderea la temperaturi de aproape 1.000 de grade. În urma arderii, concentrația de H2S este cu mult sub cele mai stricte limite impuse de legislația în domeniu, practic 0 (zero).

Niciun parametru nu este depășit

● Se știe că H2S este un gaz mai greu decât aerul, ceea ce ar face ca măsurătorile să indice valori semnificativ mai mari în zona din imediata apropiere a instalațiilor. Ori niciuna din măsurătorile făcute în imediata apropiere și nici în perimetrul depozitului nu arată depășirea valorilor acceptate de legislația în vigoare.

Recent, în urma unei investiții de cca. 100.000 de Euro, am pus în funcțiune un sistem de monitorizare a calității aerului și, de la 21 iunie 2018, facem măsurători zilnice în comuna Chiajna. Toate, măsurătorile pe componenta de H2S au fost și sunt în continuare sub limitele admise pentru zone populate, confirmând măsurătorile efectuate anterior și de Garda Națională de Mediu împreună cu ANPM în vecinătatea magazinului Penny Market din Chiajna.

● Strict în privința mirosului neplăcut, inerent activităților de management și depozitare la groapă a deșeurilor, compania a investit recent într-o nouă instalație de reducerea compușilor volatili în spații deschise, instalație unicat în România, tocmai pentru a reduce și mai mult impactul mirosurilor specifice asupra zonelor din vecinătate.


Tag-uri:
militari, iridex, deseuri, groapa, gunoi, chiajna, mediu, garda nationala mediu, anmh, militari residence


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-675.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-675-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Referitor la sesizările unor cetățeni privind mirosurile neplăcute din zona Militari Residence, aceștia au explicat că susțin „cu toată responsabilitatea că ele nu sunt rezultatul activității depozitului ecologic de la Chiajna, administrat de Iridex Group Import Export SRL”. Mai mult, ne-au furnizat și argumente care certifică acest fapt. Iată...

Preluat de la EVZ