Pentru lupta susținută împotriva corupției din România, Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, a fost distinsă, în noiembrie 2016, cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei. Premiul i-a fost înmânat de Ambasadorul Suediei la București, Anneli Lindahl Kenny, iar în cadrul ceremoniei a fost proiectat și un colaj de mesaje realizat de Ambasada Suediei la București, în care simpli cetățeni, psihologi, artiști, jurnaliști și diplomați îi adresează mesaje de susținere Laurei Codruța Kovesi. Videoclipul acesta nu mai există pe pagina de Facebook a ambasadei.

Au șters un videoclip, dar au păstrat altele

Ieri, după ce informația a făcut vâlvă în spațiul public, Ambasada Suediei a postat pe Facebook o explicație. Susține că a șters videoclipul încă din 2017 pentru că era postat doar temporar. Explicația nu se susține deoarece, pe siteul Ambasadei sunt mai multe videoclipuri din 2016 și 2017.

Probabil că s-a dat cu banul între videoclipul care spune „când femeile muncesc, economia crește” și cel cu „Laudatio” pentru Kovesi și… ghinion pentru, pe atunci, șefa DNA. Și mai mare ghinion a avut însă Mariana din Obor. Mariana, o vânzătoare din Piața Obor, a devenit vedetă peste noapte, după ce a apărut în acest videoclip. I-au crescut vânzările, lumea o trata cu respect. Cine mai era ca Mariana, să fie ea aleasa „din popor” care o susține pe cea mai temută femeie a țării?

Mariana s-o oferit „să pună voce” pentru o necunoscută

Ca și în cazul alegerii videoclipului care trebuia, nu ne-am lămurit de ce, șters în 2017, și la selecția „omului din popor”, realizatorii clipului au lucrat la nimereală. În loc să caute un om care o iubea sincer și fără interes pe Kovesi, prin urmare mesajul lui ar fi mers direct în inima fanilor, ei au luat o femeie din Obor care nici măcar nu știa cine-i Kovesi.

Mariana, pe atunci de 48 de ani, venise din Vrancea cu struguri de vânzare. Pentru că niciun vânzător din piață nu a vrut să devină artist, vânjoasa moldoveancă s-a erijat rapid în purtătoarea de cuvânt a pieței. „Doamnă, pentru ceea ce ați început să faceți, faceți foarte bine. Mergeți înainte. Noi, din Piață la Obor, vă susținem!”. Acesta a fost mesajul pe care femeia l-a spus în fața camerei. După apariția videoclipului, Mariana a devenit celebră.


Tag-uri:
kovesi, mariana, dna, mariana obor, obor, piata, piata obor


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-676.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-676-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Pentru lupta susținută împotriva corupției din România, Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, a fost distinsă, în noiembrie 2016, cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei. Premiul i-a fost înmânat de Ambasadorul Suediei la București, Anneli Lindahl Kenny, iar în cadrul ceremoniei a fost...

Preluat de la EVZ