Mesajul unității între vechii PD-L-iști și foștii PNL-iști se dorește să fie transmis prin reuniunea liderilor organizaţiilor din aripa ex-PDL la sediul PNL.

De altfel, în toiul discuțiilor și disputelor despre posibila debarcare a liderului PNL, Ludovic Orban vorbește despre ospitalitate. „Sediul PNL este deschis pentru întrunirea membrilor partidului, indiferent cine sunt membrii partidului, întâlniri la care să se dezbată problemele partidului, să se ia decizii.

EVZ vă prezintă, în exclusivitate, miza reuniunii vechilor PD-l-iști la sediul PNL:

EVZ: De ce ați convocat această reuniune cu foștii de la PDL?

Vasile Blaga: Să ne vedem. Să discutăm. Ca-ntre colegi, ca-ntre prieteni. Noi făceam asta extrem de des.

O să discutăm despre anul electoral care urmează, extrem de important, mai ales despre alegerile prezidențiale, să nu ia PSD Președinția, că dacă ia PSD Președinția e grav. Nu vedeți ce se întâmplă în țară?

Cam astea sunt discuțiile. Fără ordine de zi, fără nimic. Discuții între prieteni, între colegi, la sediul PNL.

EVZ: Printre discuții ar putea să fie și susținerea președintelui PNL?

Vasile Blaga: Nu avem în gând o astfel de discuție, nici pro- susținere, nici anti- susținere. Există structuri statutare în care să se discute lucrurile astea. Nu am asta în intenție, și cred că nici colegii mei.

EVZ: Cum vedeți activitatea lui Ludovic Orban în fruntea PNL?

Vasile Blaga: Întotdeauna o sa spun în interiorul partidului. Niciodată nu mi-am permis, de 25 de ani, să dau informații la presă, să dau pe surse. Eu nu fac lucrurile astea.

EVZ: Urmează să aveți Consiliu Național, în august, iar pe ordinea de zi sunt alegerile europarlamentare.

Vasile Blaga: Astea sunt lucruri normale.

EVZ: Se are în vedere vreo listă paritară între vechii PDL-iști și foștii PNL-iști?

Vasile Blaga: Nu știu. Nu am discutat niciodată. Haideți să vedem. Să aibă loc Consiliul Național. Să vedem ce criterii vor stabili. Alegerile vor fi anul viitor. Mai e mult până departe! Pe mine mă interesează în primul rând alegerile prezidențiale. Astea mă interesează. Astea sunt cele mai importante anul viitor. Sunt importante și europarlamentarele, cu mobilizarea, dar mă interesează alegerile prezidențiale.

EVZ: Cum considerați că ar fi mai bine pentru PNL să meargă la prezidențiale? Singur sau prin alianță?

Vasile Blaga: Se vor decide în partid. Dar eu cred că experiența din 2014 a fost una care a arătat cum poți să câștigi cu succes. Am mers și noi, și fostul PDL, și fostul PNL, împreună la prezidențiale. Am fuzionat. L-am sprijinit pe dl. Iohannis și a câștigat alegerile prezidențiale


Tag-uri:
Vasile Blaga, PSD, Președinția


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-705.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-705-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Mesajul unității între vechii PD-L-iști și foștii PNL-iști se dorește să fie transmis prin reuniunea liderilor organizaţiilor din aripa ex-PDL la sediul PNL. De altfel, în toiul discuțiilor și disputelor despre posibila debarcare a liderului PNL, Ludovic Orban vorbește despre ospitalitate. „Sediul PNL este deschis pentru întrunirea membrilor partidului, indiferent...

Preluat de la EVZ