Amnistia fiscală s-ar putea aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice, cu datorii la data de 31 decembrie 2017. Este una dintre ideile luate în calcul de Ministerul Finanțelor Publice. Asta după ce s-a constatat faptul că, pe partea de persoane juridice, din 98 de miliarde de lei, ar putea fi recuperate doar 17 miliarde, în decursul a foarte mulţi ani, potrivit B1.ro.

„În 100 de miliarde intră şi unii şi alţii 17 miliarde ar fi suma recuperabilă, iar 3 miliarde ar fi suma aferentă persoanelor fizice”, a afirmat Eugen Teodorovici.

De asemenea, Eugen Teodorovici a dat asigurări asupra faptului că va lua în calcul acordarea unor stimulente firmelor care au grijă să îţi achite taxele la zi, pentru ca măsura amnistiţiei fiscale să nu fie nedreaptă faţă de acestea.

„Într-adevăr trebuie să ne uităm şi la cei care fac eforturi pentru a achita la timp aceste obligaţii, iar în alte situaţii se întâmplă altfel. Trebuie văzut care au fost motivele care au dus la situaţii de acest gen”, a completat ministrul de la Finanţe.

Motivul recurgerii la amnistiţie fiscală ar fi situația gravă în care se află foarte multe companii de stat. Eugen Teodorovici, a declarat că momentan, nu există o altă soluţie şi că aceasta ar trebui adoptată cât mai repede de către Guvern.

„Orice măsură de acest tip trebuie luată în acest an, ne dorim ca tot ce avem de reglat legislativ să se întâmple în acest an”, a completat Teodorovici.

„Ministerul de Finanţe nu are vreo alta idee, propunere, scenariu în discuţie, decât cele care vin să sprijine mediul economic”, a încheiat Teodovici.


Tag-uri:
amnistie fiscala, ministrul de finante, eugen teodorovici


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-693.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-693-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Amnistia fiscală s-ar putea aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice, cu datorii la data de 31 decembrie 2017. Este una dintre ideile luate în calcul de Ministerul Finanțelor Publice. Asta după ce s-a constatat faptul că, pe partea de persoane juridice, din 98 de miliarde de lei, ar...

Preluat de la EVZ