“Uitaţi-vă in jur. Cei aflați la putere urmăresc să submineze orice instituție sau normă care dă sens democrației “, a declarat Obama astăzi, în timpul unui discurs ca omagiu adus regretatului Nelson Mandela.

El s-a plâns de creșterea mișcărilor populiste care sunt finanțate “de miliardari de dreapta care intenționează să reducă constrângerile guvernamentale asupra intereselor lor de afaceri”. Aceste mișcări, a spus Obama, au lovit o categorie, printre “oamenii care trăiesc în afara nucleului urban, care simt că securitatea alunecă, statutul social și privilegiile lor erodează, identitățile lor culturale fiind amenințate”.

Multe țări occidentale se confruntă cu apariția partidelor de extremă dreaptă, a spus el, adăugând că aceste partide “se bazează adesea nu doar pe platformele protecționismului și ale granițelor închise, ci și pe naționalism”. Unii indicatori cheie sunt atacurile cu privire la presa liberă și utilizarea mijloacelor sociale pentru a promova “ura, paranoia și propaganda”.

Politicienii au mințit mereu, dar de obicei, dacă i-ai prins cu minciuni, ar fi ca: “Oh, omule!” Acum ei doar continuă să mintă!

Fostul președinte Barack Obama a vorbit şi despre starea politicii americane. “Trebuie să crezi în fapte. Fără fapte, nu există nici o bază pentru cooperare. Dacă spun că este un podium și altul spune că e un elefant, va fi greu pentru noi să cooperăm “, a spus el.

El a vorbit şi despre retragerea SUA din Acordul privind clima de la Paris, menționând că, dacă liderii americani neagă existența schimbărilor climatice, chiar dacă majoritatea oamenilor de știință din întreaga lume au ajuns la un consens în această chestiune, va fi greu să coopereze cu alte țări problemă.

El a implorat publicul să lucreze la democrație, al cărui pilon ar trebui să fie adevărat. Negarea faptelor ar putea fi “răsturnarea” democrației, a avertizat el. “Oamenii fac doar chestii”, a spus el. El s-a abținut să pomenească numelele lui Trump dar s-a ferit să-și exprime opoziția faţă de politica preşedintelui, notează huffingtonpost


Tag-uri:
Obama, summit, Putin, Trump, Africa de Sus, Nelson Mandela, clima, Paris, SUA


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-662.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-662-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
'Uitaţi-vă in jur. Cei aflați la putere urmăresc să submineze orice instituție sau normă care dă sens democrației ', a declarat Obama astăzi, în timpul unui discurs ca omagiu adus regretatului Nelson Mandela. El s-a plâns de creșterea mișcărilor populiste care sunt finanțate 'de miliardari de dreapta care intenționează să...

Preluat de la EVZ