Horoscop Pe 16 iulie s-au născut Ginger Rogers, Ruben Blades, Ronald Amundsen, Andrea del Sarto, Gheorghe Cozorici, Dimitrie Anghel, Sergiu Adam.

Horoscop În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Sf. Sfinţit Antinoghen cu cei 10 ucenici ai săi. Avudim şi Faust.

Horoscop Tradiţional, Circovii de vară, Cercurile Mărinii, Ciurica. Începând din 15 (Chiric Şchiopul) sau 16 iulie, Circovii sunt spirite feminine, compozite, dar cu preponderenţă elemente de foc, care „ciuruiesc în bătaie” pe cei care nu ţin cele trei zile de interdicţii. Se poate specula că este o sărbătoare ce vine tocmai din matriarhat, femeile nu fac dragoste, ci război, adică ciomăgesc bărbaţii neascultători ai datinei.

Mircea Eliade spunea că Circovii sunt un fel de arhetip al sărbătorii amazoanelor, în plin miez al verii fecunde, sunt trei zile în care femeile se pot răzbuna libere pe bărbaţii „leneşi la muncă, beţivi şi neperformanţi în pat”.

Horoscop “Evenimentul Zilei” din ziua de 16 iulie 1945, exact acum 73 de ani, a fost, pe atunci, un mare secret de stat. Era atomică începea prin detonarea unei bombe atomice în New Mexico, în cadrul proiectului “Manhattan”. Amintitul proiect a însemnat efortul fantastic a unui echipe de savanţi de primă mărime, majoritatea evrei, conduşi de Robert Oppenheimer, a peste 40 de companii private şi a 130.000 de oameni. Costul proiectului, reactualizat pentru valoarea de astăzi a fost de peste 40 miliarde dolari. Aşa afirmă „Book of Days”.

Horoscop Mai există şi o altă variantă a acestui eveniment, “teoria conspiraţiei”. Se spune şi nu fără motiv, că trupele americane au capturat pe teritoriul Germaniei învinse şi au adus în America trei bombe nucleare şi că echipa de savanţi a lui Oppenheimer era foarte departe de realizarea unei bombe atomice, după cum rezultă din corespondenţa desecretizată dintre membrii colectivului de savanţi, fiizicieni de renume. În mai 1945 doi savanţi americani de frunte, fizicieni atomişti corespondau asupra proiectului Manhattan, din care făceau parte. Din formulele sofisticate pe care le schimbau rezulta un singur lucru: erau foarte departe de o soluţie. Nici nu stabiliseră „masa critică”! Interpelaţi, după război, oficialii americani au spus că scrisorile au fost „fabricate” ca să înşele adversarul. Jurnaliştii au râs, în mai 1945 Germania era învinsă, Japonia pusă pe fugă şi URSS era marea prietenă a Americii şi principalul partener de afaceri!

Una dintre bombele aduse din Germania a fost “experimentată”, după ce a fost demontată şi reasamblată ca să se ştie cum se poate fabrica, pe 16 iulie 1945, celelate două au fost aruncate în capul japonezilor la Hiroshima şi Nagasaki, la începutul lui august 1945.

Hitler tot vorbea de “arma secretă” care urma să schimbe soarta războiului, iar Mussolini spune clar într-un discurs, reluat şi pe “Discovery” că a văzut în Germania “trei arme, trei bombe ale Apocalipsei, care vor schimba soarta războiului”.

Horoscop Aş crede că totul este un bluff, o teorie standard a conspirației, dar un amănunt mă pune pe gânduri: cele două bombe folosite împotriva japonezilor nu semănau deloc una cu alta. Se poate presupune că nici a treia nu semăna. Este tipic pentru gândirea tehnică germană, pentru perfecţionismul lor păgubos.

Germanii au pierdut războiul pentru că tehnica lor militară, superioară, era mereu îmbunătăţită, nu s-au stabilit, ca ruşii sau americanii la cateva tipuri de arme, mediocre, dar fabricate în serii, în număr înspăimântător de mare. Dacă bombele erau fabricate de americani trebuiau să fie la fel, să semene una cu alta, mai ales că făscuseră o experienţă care reuşise. De ce să mai experimentezi, să schimbi forma şi probabil şi proiectul tehnic, dacă ai soluţia corectă! Nu este în stilul american, americanii sunt inventatorii standardizării şi a produselor în serie mare fabricate pe banda de asamblare!

Horoscop Întrebat de un jurnalist de stânga, în America comuniştii erau puternici înainte de 1951, de multele transporturi “strict secrete” de nave pline care aduceau “câte ceva” din Europa, preşedintele Truman, la o conferinţă de presă, a expediat delicata problemă printr-o glumă: “Ştiţi că America este formată din emigranţi europeni. Acum îşi aduc… bagajele!”Şi bombele atomice pe ce vas au venit?” a continuat jurnalistul. Preşedintele a râs, a râs, şi-a scos ochelarii şi i-a şters, a scos batista şi s-a şters de lacrimile de râs, apoi a spus: „Mai sunt întrebări?”

Mă tem că cele două superputeri de la jumătatrea secolului XX, URSS şi USA îşi datorează puterea şi bunăstarea de la ce au “adunat” de prin Europa. Măcar SUA au făcut-o ceva mai elegant, mai civilizat, dar la fel de rapace!

Horoscop Şi iar mă tem, de fapt sunt sigur, că toate nenorocirile cu încălzirea globală şi vremea din ce în ce mai agresivă şi creşterea activităţii seismice şi vulcanice globale, ca să nu mai vorbim de radiaţii, sunt urmarea directă a celor cinci mii de explozii nucleare din atmosferă şi subterane. Ele au iniţiat un proces ireversibil la nivelul întregii planete, proces care este greu de estimat. Cei responsabili de aceasta, de fapt iresponsabilii, şi-au dat seama şi au oprit experienţele atomice. Dar, era prea târziu. Nu vreţi să ştiţi urmările acestor experienţe atomice… de fapt, le suportăm cu toții. Au rănit grav, poate chiar mortal, Pământul!

Horoscop Dar nu de ecologie și de șansele noastre de supraviețuire, ca rasă, doresc să vă atrag atenția, ci despre ora de vară. Iată ce anunță Reprezentanța CE în București:

Participă la consultarea publică privind ora de vară!

Norme la nivelul UE există din anii 1980 și sunt în prezent stipulate de Directiva 2000/84/CE. Aceasta prevede obligația statelor membre de a trece la ora de vară în ultima duminică din martie și la cea de iarnă în ultima duminică a lunii octombrie.

Consultarea face parte din evaluarea aprofundată a dispozițiilor europene relevante, pe care Comisia Europeană a lansat-o în urma rezoluției adoptate, în februarie 2018, de Parlamentul European.

Aceste demersuri vor stabili dacă normele în vigoare ar trebui sau nu modificate.

Persoanele și organizațiile interesate își pot exprima opiniile prin completarea formularului online.

Persoane de contact pentru presă:

Enrico Brivio – Tel.: +32 229 56172

Alexis Perier – Tel.: +32 229 6 91 43

Pagini utile

Consultare publică deschisă privind dispozițiile referitoare la ora de vară

Personal am completat formularul și m-am declarat foarte ostil schimbării orei, este nenatural și duce la probleme umane, unele majore cât și la confuzii în multe sectoare ale vieții. Motivul pentru care a fost propusă schimbarea orei, economia de enrgie, nu mai există. Marele Benjamin Franklin a propus schimbarea orei cu cea de vară, pentru a nu mai fi folosite așa de mult lumânările de spermanțet, obținute din ”cocoașa ” cașaloților și astfel să salveze marile mamifere marine de la o certă extincție. Între timp omenirea a evoluat, cel puțin tehnologic, pentru că prostia, se pare, ca s-a acumulat!

Horoscop Credeți-mă, sunt inginer energetician, am lucrat o scurtă perioadă la Dispecerul Național, știu ce vorbesc, nu se făcea nicio economie, sunt altele dedesupturile, poate o să vi le deslușesc altă dată. Sfatul meu este să intrați pe pagina rubricată și să votați cu hotărâre împotriva schimbării orei. Ora de iarnă este ora adevărată a fusului orar al României! Nici realitățile astronomice nu se mai iau în considerație? Totul trebuie să fie fals, o minciună continuă și elaborată? Bună întrebare, de fapt, întrebări!


Tag-uri:
horoscop, bomba atomica, radu stefanescu, dom profesor, astrologie, destin, viitor, speranta, ora de vara, consultare


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-599.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-599-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialHoroscop
Horoscop Pe 16 iulie s-au născut Ginger Rogers, Ruben Blades, Ronald Amundsen, Andrea del Sarto, Gheorghe Cozorici, Dimitrie Anghel, Sergiu Adam. Horoscop În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Sf. Sfinţit Antinoghen cu cei 10 ucenici ai săi. Avudim şi Faust. Horoscop Tradiţional, Circovii de vară, Cercurile Mărinii, Ciurica. Începând din 15...

Preluat de la EVZ