Cel puţin şapte persoane au fost ucise duminică la Kabul într-un atac sinucigaş comis la ora încheierii programului în apropierea ministerului Dezvoltării Rurale, unde se aflau prezenţi consilieri străini, atentatul fiind revendicat de gruparea Stat Islamic, ISIS.

Acest nou atac a avut loc în ziua în care ONU a anunţat cel mai grav bilanţ al victimelor civile în ultimii zece ani, cu aproape 1.700 de afgani ucişi de la începutul anului, în principal în atentate.

„Ţinta atentatului este încă incertă. Conform informaţiilor noastre, cel puţin şapte persoane au fost ucise şi alte 15 rănite în acest atac – civili şi membri ai serviciilor de securitate”, a indicat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei afgane.

Potrivit acestuia, atacatorul kamikaze a venit pe jos şi a declanşat vesta explozivă pe care o purta. El a fost împiedicat să avanseze mai mult de către membri ai forţelor de securitate care şi-au pierdut astfel viaţa.

Contactat de AFP, purtătorul de cuvânt al ministerului vizat a confirmat cel puţin şase morţi, niciuna dintre victime nefăcând parte din personalul instituţiei.

„Atacatorul kamikaze s-a aruncat în aer în apropierea ministerului, dar au existat forţele de securitate”, care i-au barat drumul, a precizat oficialul citat, care a adăugat că o maşină a consilierilor străini, parcată în apropiere, a fost parţial avariată, dar aceştia nu au fost afectaţi, scrie Agerpres.

Atentatul a avut loc în jurul orei locale 16,30, pe o mare arteră din vestul capitalei afgane. Locuitorii din zonă au relatat pe Twitter şi pentru AFP că explozia a fost una puternică şi că au auzit numeroase sirene ale ambulanţelor.


Tag-uri:
atentat, sinucigas, isis, kabul, morti, raniti


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-602.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-602-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Cel puţin şapte persoane au fost ucise duminică la Kabul într-un atac sinucigaş comis la ora încheierii programului în apropierea ministerului Dezvoltării Rurale, unde se aflau prezenţi consilieri străini, atentatul fiind revendicat de gruparea Stat Islamic, ISIS. Acest nou atac a avut loc în ziua în care ONU a anunţat...

Preluat de la EVZ